223 bezoekers online

Volvo S60 2001: draagarmrubber

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4

bij mijn s60 zijn de voorste draagarmrubbers flink ingescheurd. Is het erg om er nog een aantal maanden mee door te rijden? Ik merk er niets van met rijden. Bij Volvo is vervanging van de rubbers bijna 300 euro incl montage en btw. Ik zag op autopartsonline dat de rubbers slechts 21.66 p.st. zijn. Een compleet nieuwe is 103,71 die heren uit Ermelo doen ook montage (35,-) Hmmm. dat scheelt wel heel erg veel geld. Zou de kwaliteit hetzelfde zijn of moet ik echt even naar Volvo?

k.beerda

Geplaatst door k.beerda , lid sinds 14 jaar geleden

4 Reacties

0

aswin84, 11 jaar geleden

je hoeft er niks van te merken maar het zijn hydrorubbers dus als ze te ver scheuren komt er olie uit.
er komt miss een keer te veel speling op en dan heb je kans op een wat zoekerig gedrag als je gas geeft omdat je wielen als het waren niet meer recht blijven staan maar iets scheef.
dat heeft ook een nadelige invloed op de bandenslijtage.

de dealer vervangt meestal de complete draagarm.

0

k.beerda, 11 jaar geleden

Oke Aswin, eigenlijk zeg je rij nog maar even door tot je een probleem voelt in het weggedrag. en dan liever meteen de gehele draagarmen vervangen... ? ik dacht altijd dat het alleen maar de voorste rubbers waren die slijten. maar als een jaar later een ander rubber aan de beurt is dan betaal je 2 keer montage dat is ook weer jammer natuurlijk.
moet de auto daarna ook worden uitgelijnd?

0

Highway, 11 jaar geleden

de voorste rubbers worden bij de meeste dealers los vervangen. Als je een draagarm vervangt moet je als nog een rubber in persen dus heeft een nieuwe draagarm vervangen dan geen zin. De achterste rubbers gaan bijna nooit kapot. Wij vervangde de bussen altijd tijdens een beurt als ze erg versleten waren. De kwaliteit van de niet orginele kan ik niets over zeggen.

Uitlijnen is niet noodzakkelijk.

0

aswin84, 11 jaar geleden

als ik zie dat ze al flink zijn gescheurd dan vervang ik ze al want je krijgt natuurlijk toch meer speling in het rubber.
dus mijn advies aan jou is om toch niet zo lang meer te wachten met vervangen.
er komen natuurlijk heel veel krachten op die rubbers te staan.

uitlijnen doe ik daarna ook altijd omdat je toch een gedeelte van het het onderstel los heb gehad, het kan zoiezo nooit kwaad om de auto een keer uit te lijnen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S60 of stel zelf een nieuwe vraag.