Volvo S40: eerste versnelling moeilijk te schakellen

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

sinds kort ben ik in het bezit van een Volvo S40 1.8 BJ 1996 als ik naar de eerste versnelling wil schakelen gaat dat heel moeilijk, de overige versnellingen zijn wel soepel te vinden en te schakelen.
Waar kan dit aan liggen ?

Pieter1511

Geplaatst door Pieter1511 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

gekkemus (0), 11 jaar geleden

Ik heb een soortgelijk probleem gehad waardoor hij moeilijk in de achteruit ging. Er zat verschrikkelijk veel speling in de pook.
Via het forum hier kwam ik er achter dat er 2 busjes aan de schakelstang onder de pook zitten. De schakelstang is de stang die de pook met de versnellingsbak verbindt. 1 busje zit onder de pook, en 1 busje bij de versnellingsbak.
Het vervangen van het busje bij de versnellingsbak heeft mijn probleem verholpen.

Pieter1511 (0), 11 jaar geleden

Bedankt voor de tip zal er morgen eens naar gaan kijken of dat het probleem kan zijn.

Pieter1511 (0), 11 jaar geleden

Voor volgende week een afspraak gemaakt voor het vervangen van de busjes bij de Volvo garage in Veendam. Ik hoop dat je gelijk hebt en dat het probleem dan is verholpen.

pedro8647 (0), 11 jaar geleden

Had dit probleem vroeger ook,en idd met het vervangen van die busjes is het probleem verholpen,en niet onbelangerijk,dit kost als ik het me nog goed herinner een tientje :-)

Pieter1511 (0), 11 jaar geleden

Bij deze wil ik even melden dat het probleem opgelost is, busje aan de voorzijde is vervangen en hij schakelt weer goed.

Bedankt voor jullie tips

pedro8647 (0), 11 jaar geleden

oke,prima!!!:-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.