Volvo S80: electronische problemen volvo S80

Bouwjaar: 2005, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.5T

Dag allemaal,

Ik heb sinds een aantal maanden een S80 2.5T. Sinds twee weken doen zich de volgende problemen voor.
Er gaan van allerlei lampjes op het dashboard branden. Meest allarmerende lampjes zijn die van de rem en ABS, waarbij in de display de tekst verschijn: problemen met remsysteem, stop z.s.m. Gelukkig remt de auto wel.
Bijkomende problemen zijn: geen dagteler meer, geen cruise control meer, stuurbekrachtiging werkt niet goed meer, motormanagementlampje op dashboard brandt, display geeft aan dat verlichting defect is.

Na de auto bij de Volvo-dealer te hebben laten uitlezen lijkt het erop dat het probleem zich in de zgn. CEM-module voordoet. Meer is tot nu niet bekend.

Ik weet bij de S80's uit 1999 en 2000 dit probleem was op te lossen door de ABS-module te vervangen of de verbindingen van de""oude" module door te solderen. Dit lukt helaas bij de S80's na 2000 niet meer.

Wie kan mij helpen?

Cor M

Geplaatst door Cor M (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Highway (155) PRO, 15 jaar geleden

is lastig zal toch zoeken worden. het probleem kan in de cem zitten maar ook ergens anders. Alle modules zitten aan elkaar gekoppeld via een netwerk. Een pasklare oplossing heb ik niet.
Als je de foutcodes had konden we meer.

Cor M (0), 15 jaar geleden

Ben inmiddels bij de dealer geweerst. Kunnen niets vinden. Er wordt voorgesteld de gaspedaalsensor te vervangen. Toen ik vertelde dat ik momenteel met 2 verschillende maten banden rijd (voor 50 serie en achter 45 serie) en ik vroeg of dat ervoor zou kunnen zorgen dat de ABS niet goed functioneert, werd gezegd dat dat goed mogelijk is. Ik kan me nog herinneren dat mijn "bandenboer" op mijn vraag of verschillende maat banden problematisch kan zijn antwoordde dat de ABS dan wel eens "in de war zou kunnen raken".

Wat ik nu maar ga doen is zsm de 45 serie banden vervangen door banden van de 50 serie.

rensk001 (0) PRO, 15 jaar geleden

Is een bekend probleem van modeljaar 2005. Waarschijnlijk is er vocht in de CEM gekomen door een verkeerde afdichting. Elke dealer weet dit omdat er een schrijven van is geweest. En inderdaad verschillende bandenmaten voor een achter is uit den boze voor het goed functioneren van ABS.

Cor M (0), 15 jaar geleden

Inmiddels zijn de banden vervangen zodat de bandenmaat op de voor- en achteras overeenkomt. Even afwachten wat er gebeurt.

Het vervelende is dat het waarschuwingslampje van de rem plus die van de ABS op de meest onverwachte momenten gaan branden, gevolgd door het uitvallen van diverse functies (stuurbekrachtiging die "denkt" dat ik harder rijd dan in werkelijkheid, geen cruise-control, geen dagtellerweergave) en wellicht meer uitval van functies. Ook het lampje motormanagemant gaat dan branden, maar wel nadat de auto enige tijd van contact geweest is en de auto naar verloop van tijd weer gestart wordt.

Bij de dealer in Eerbeek wilde men beginnen met het vervangen van de gaspedaalsensor. Ik wacht hier toch nog maar even mee. Er werd mij trouwens niets verteld over problemen met de cem bij 2005-modellen. Het zou kunnen dat ze dat probleem vergeten zijn. Men vond mijn probleem niet zo'n groot probleem. Er werd gezegd dat electronicaproblemen veel erger kunnen zijn, daarbij verwijzend naar Mercedes Benz. Nou, dat is een hele geruststelling ...NOT...

Highway (155) PRO, 15 jaar geleden

[quote=Cor M]Inmiddels zijn de banden vervangen zodat de bandenmaat op de voor- en achteras overeenkomt. Even afwachten wat er gebeurt.


Bij de dealer in Eerbeek wilde men beginnen met het vervangen van de gaspedaalsensor. Ik wacht hier toch nog maar even mee. Er werd mij trouwens niets verteld over problemen met de cem bij 2005-modellen. Het zou kunnen dat ze dat probleem vergeten zijn. Men vond mijn probleem niet zo'n groot probleem. Er werd gezegd dat electronicaproblemen veel erger kunnen zijn, daarbij verwijzend naar Mercedes Benz. Nou, dat is een hele geruststelling ...NOT...[/quote]
Ik zou wel even het gehele systeen van foutcodes laten wissen. Het verband met het gaspedaalsensor zie ik nog niet.

Alle merken hebben electronica problemen en in de wandelgangen is Mercedes er een van bij bepaalde types en modellen. Vergeet niet dat ALLE merken problemen kunnen krijgen of hebben.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S80 of stel zelf een nieuwe vraag.