Volvo S40: even een 'harde' rem?

Bouwjaar: 2001

Hallo!
Ben sinds aug. '05 eigenares van een prachtige Volvo S40 commonrail sportedition, Bwj. '01. Heb al een paar keer ondervonden dat de rem gewoon hard is bij het starten. Reageert enkele sec. gewoonweg niet. Ook al een 2-tal keer onderweg. Kan het pedaal niet indrukken. Ik nam al contact op met een volvo mecanicien en hij vernoemde de vacuumpomp? Moest later terugbellen, hij ging eens navragen. Kent nog iemand dit probleem?
Grtjs!

sparkle

Geplaatst door sparkle (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Ties11427 (0), 18 jaar geleden

Het simpelste om mee te beginnen inderdaad is de vacuum slangen controleren op lek. Niet alleen die direct naat de rembekrachtiger geet, maar ook alles wat er van af getakt wordt.
Ik heb het zelfde met een Astra gehad. Gewoon een slangetje door geschuurt.

Werner11955 (0), 18 jaar geleden

Hoi Kan ook het/een terugslagklepje zijn in de leiding tussen de vacuumpomp en de bekrachtiger... is nodig om als je remt met de koppeling ingetrapt te voorkomen dat de opgebouwde remdruk vaccum verdwijnt. ook als je even stil staat moet deze klep voorkomen dat het vacuum weglekt.
na een 4 jaar kan zo'n klepje vervuilen. bij remmen heb je dan soms geen vacuum meeer. een doorgesleten leiding is denk ik niet aan de orde (zou hij altijd problemen moeten geven)..

sterkte en niet meer mee rijden totdat de problemen gevonden zijn...

ton

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.