Volvo 440: Geluid bij >110 in 5e versnelling

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8i

Hoi,

ik heb net een 2e hands volvo 440 gekocht. Hij loopt als een trein en rijdt super. Er zit net een nieuwe APK op. Echter is er 1 ding dat me niet helemaal lekker zit:

Als ik tussen de 110 en 140 (sneller heb ik nog niet getest) rijd dan hoor ik in de 5e versnelling een raar geluid rechts onder de motorkap vandaan komen. Het gebeurt alleen als ik het gas zover indruk dat ik dezelfde snelheid blijf rijden. Dus als ik het gas loslaat of als ik meer gas bijgeef is het geluid meteen weg. In de 1e t/m de 4e doet hij dit niet. Dus ook niet als ik in zijn 4 120 rijd. Heeft iemand enig idee hoe wat dit kan zijn en hoe ik dit het beste op kan lossen. Onder de motorkap kijken of uit het raam hangen terwijl hij rijdt is geen optie...;-)
Het geluid is een soort hoog zoemend, heel licht schurend geluid.

Voor de rest rijdt hij heel goed.

Auto details:

440 GLE E2
Bouwjaar 1994
1.8i
4 cilinders
Benzine

Iedere tip is welkom...

peterbreda

Geplaatst door peterbreda (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 440? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

DAW_NL (0), 17 jaar geleden

Misschien de versnellingsbak olie vervangen? Volgens mij heb ik dit geluid ook gehad met mijn 460 en na het verversen van de olie was het zoemende geluid weg...

Greetzz DAW

Richard (0) PRO, 17 jaar geleden

Misschien een versnellingsbak lager, laat er eens iemand van een garage mee rijden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 440 of stel zelf een nieuwe vraag.