Volvo V40: Labda indc.lamp en geluid bij 't helemaal uitdraaien van 't

Bouwjaar: 1998

Beste vakmannen,
(ik heb twee vragen)

Ik heb volvo V40 1.9td bouwjaar 1998, paar dagen geleden had ik start problemen, ik heb ANWB bij gehaald, met snelstarter (Spuitbus) de auto aan het praat gekregen, bij de garage hebben zij de brandstof filterhuis vervangen, probleem is opgelost, maar nu zit ik met de volgen de probleem

1) indicatielamp van Labda (ë) gaat na paar minuten branden en blijft branden, Wat kan het probleem zijn?

2) Na dat hij ook bij de garage geweest is, hoor ik zeer hoge piep toon als ik het stuur helemaal naar rechts of naar links uitdraai, wij hebben gekeken waar het geluid vandaan kwam, zien wij dat de pomp van stuurbekrachtiging blokkeert en de V-riem doordraai. Als ik het tegen de garagehouder zeg “dat ik die problemen hiervoor niet gehad heb”, zeg de garagehouder “dat hij niets aan het gepiep kan doen”. Hoe kunnen wij het oplossen?.

Bij de garage hebben zij ook volgende werkzaamheden verricht:

Distributieriem vervangen,
Olie + Filter
Brandstoffilter
Luchtfilter

Met vriendelijke Groet

Ben

BenCar

Geplaatst door BenCar (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Wauter (0) PRO, 18 jaar geleden

dat de pomp blokkeert betwijfel ik, maar dat de snaar bij uiterste stuuruitslag piept kan. Staat ie waarschijnlijk te los. Hij is er ook af geweest om de distributie riem te vervangen, dus dit kan na de reparatie ontstaan zijn. Dus hier niets aan kunnen doen klopt niet, eerder heeft de garage houder het geluid zelf veroorzaakt. niet voldoende op spanning teruggemonteerd. Sowieso raar dat deze snaren niet meevervangen zijn met de distributie, ze liggen er toch af!!
Het branden van de lamda lamp staat hier los van, toch maar even laten uitlezen, misschien dat de oorzaak dan naar voren komt. Er vanuitgaande dat de riem wel op tijd staat, want een tandje verkeerd kan brandende lampjes geven.

BenCar (0), 18 jaar geleden

Beste Wauter,
Bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.