Volvo S80: minder trekkracht

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4t

Hallo,het is net of bij het accelereren op hogere snelheid( vanaf 100 km/h ongeveer)als ik het gas diep intrap begint hij met veel koppel te trekken, maar even erna is het net of iemand een hand op t luchtfilter legt, en trekt hij minder hard verder.hij houd niet in en stotterd ook niet.bij dealer uitgelezen en geen fouten.helemaal niks.hij trekt dan nog steeds goed, maar het is net of hij het zelfde koppel niet vast houdt.motror heeft nog maar 280.000 gelopen.starten en draaien.iemand een idee?

renecoupe

Geplaatst door renecoupe (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 11 jaar geleden

Wanneer heeft hij voor het laatst een beurt gehad?

renecoupe (0), 11 jaar geleden

hallo,toevallig gaat net vandaag t lampje van service branden.ik maak binnenkort een afspraak voor een grote beurt.misschien is t wel een 1 of ander filter.hoelang gaan bougies mee? zitten er zeker al 45000 km onder.
ik meld wel of het nut heeft gehad.toch bedankt voor de reactie.
groetjes!

renecoupe (0), 11 jaar geleden

net wat mis gegaan met plaatsen denk ik...ik kwam erachter dat mijn uitlaat minder hard blaast als eerder. eerder blies hij bij stationair toerental het droge zand(met dit weer amper meer voor te stellen) van de straat! nu voel ik een kleine blaaskracht. dit zou verklaren dat hij geen meldingen heeft en waarom hij inhoudt! kan ik er op gokken dat hij de verstopping eruit blaast?(bolletje steenwol ofzo) of is het slecht voor de turboo om er mee door te rijden? 2.4 tbenzine.hoor graag van jullie! ps volgende week grote beurt, dus ik zit niet op beurt en nieuwe uitlaat te wachten....moet ook nog op vakantie! alvast bedankt voor de reactie!! groet rene

kaleido 1 (1620) PRO, 11 jaar geleden

Wat denk je dat er gebeurt als de uitlaat inderdaad verstopt zit?
Ik denk dat dit verkeerde zuinigheid is , en als het fout gaat je dit meer kost als alleen je vakantiegeld.
Dus naar de garage en met een gerust hart op vakantie.

primera p11 (0), 11 jaar geleden

Eerst maar eens de beurt en dan horen wat daar uit komt,hoe hard een uitlaat blaast,ja,daar kunje geen diagnose opstellen.

renecoupe (0), 11 jaar geleden

bedankt voor de reacties! tuurlijk wat moet gebeuren dat moet.maar heb het eens eerder gehad dat er een bolletje wol uit blies(bij een andere auto)en toen liep ie voelbaar beter, dus vandaar mijn vraag.ik doe inderdaad eerst de beurt,die stond toch al gepland, en dan (hopelijk) is t over...ik meld me weer wanneer de beurt achter de rug is.groetjes rene

renecoupe (0), 11 jaar geleden

hallo,grote beurt gehad,aan de computer gehangen,alles met originele onderdelen vervangen.loopt iets soepeler, maar niet het vermogen wat ik eerst had.geen foutmeldingen.houd na mijn mening in.ik denk als ik een ander laat rijden, die m niet kent, dat ie niks merkt.maar ik mis pk's. hij komt lang niet zo snel op toeren als anders.hoe weet ik dat t een onderdeel is van de uitlaat, zonder deze bij voorbaat te vervangen?ik kan niks anders verzinnen...hij loopt verder echt prachtig.zit ook zo op 160...maar minder snel als anders....heb dit gemeld bij de beurt.nergens vacuum lek of losse onderdelen...iemand een idee?

ronny530 (0), 11 jaar geleden

Zonder dollen maar als je 280.000 km lang het uiterste vraagt van de auto kan het wel eens gebeuren dat die er geen zin meer aan heeft. Ook Volvo's worden ouder met afname van vermogen.

MWMautos (0), 11 jaar geleden

Bougies gaan met een 'normale' rijstijl en goed lopende motor om en nabij 60k km mee.

Luchtmassameter wil soms niet 100% werken, maar geeft niet altijd een foutmelding.

Gasklephuis goed grondig schoonmaken, word niet gedaan bij reguliere grote beurt, tenzij dat gevraagd is.

Als je toch bezig gaat met het gasklephuis schoonmaken, maak tegelijk de carter ontluchting schoon, ook als dit niet het probleem zou zijn dan is het niet onverstandig.

Als dat allemaal gedaan is en hij nog steeds in houd, katalysator controleren dat die niet gedeeltelijk verstopt zit. 280k is niet niks voor een kat.

Succes,

Martin

renecoupe (0), 11 jaar geleden

hallo,sorry voor de late reactie.ik was op vakantie.de volvo rijdt lekker maar voor mijn gevoel mis ik wat pk,s.ik kijk het even aan en anders maar de uitlaat eens controleren of de kat en de carter ontluchting of luchtmassameter.bedankt voor alle reacties.ik meld me wanneer het (hopelijk) verholpen is.hoop niet dat t tussen mijn oren zit ;) bedankt voor het mee denken!! ik neem alle reacties mee in het volgende onderhoud.groet rene

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S80 of stel zelf een nieuwe vraag.