Volvo C70: mm lampje aan tijdens rijden p0170

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 120kw

mm lampje aan tijdens rijden. Niet gemerkt aan vermogensverlies of stotteren. Wagen uitgelezen en fout code ivm met mengsel te rijk gevonden.
Volgens auto data is er een soort van terugroepactie nl, wanneer fout code 280A, 260A, 261A, 262A, 2A1A voorkomen moet de bedrading + zuurstof sensor vernieuwd worden voor en na kat.

Mijn vraag is nu of dit te maken met de fout code p0170 en of het vervangen van lambda sensor de oplossing is, want ik heb ook nog iets gelezen over luchtmassa meter vervangen ivm deze storing.
Ik heb bedrading van lambda sensors en luchtmassa meter als nagekeken en kan geen schade op het ook zien.




Alvast bedankt

Vex

Geplaatst door Vex (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo C70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

gipknows (0) PRO, 16 jaar geleden

ik denk dat het je lucht massa meter is p0170 is bij opel ook vaak een storing en dan geeft ie ook iets aan van lambdsonde ,als je die dan vervangt dan blijft ie fout er in .vervang je de lucht massa meter en dan is het probleem verholpen.en dus niet de lambda sonde vervangen
suc 6

Vex (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik neig ook meer de kant naar de luchtmassa meter want dit heb ik al vele keren meegemaakt, maar omdat ze hier iets over in autodata schreven deed mij dan twijfelen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo C70 of stel zelf een nieuwe vraag.