Volvo V70: moter valt in storing

Bouwjaar: 2003

ik heb een v70 d5 van 2003 en die valt de laatste weken regelmatig in storing de dealer leest hem dan weer uit en kan geen foutmelding vinden de enige melding die de comp. aan geeft is gereden met een bijna lege tank absoluut niet gebeurt. wat ik raar vindt is dat als je de autobak in parking zet en je geeft gas lang,veel,of normaal gebeurt er niets zodra je gaat rijden meldt het scherm ;motermagement servicespoed en wil hij niet meer dan 2000 toeren lopen de dealer komt er niet uit heeft 154000 gelopen wie helpt mij B.V.D

gertjan vd linden

Geplaatst door gertjan vd linden (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

gerwim234 (0), 18 jaar geleden

is er al een test gedaan waarbij de retourhoeveelheid van de injectoren is gemeten. tehoge retourstroom geeft drukverlaging in de cummonrail waardoor de drukschakelaar denkt dat de tank leeg is. Volvo heeft een coulanceregeling voor een bepaalde serie injectoren de dealer kan zien of deze in aanmerking komen.

volvoxc90 (0) PRO, 18 jaar geleden

Heeft je dealer geen idee of suggestie?
Dit zijn ook moeilijke dingen om over te beslissen. Ik denk dat de hogedrukpomp defect is maar die kost nogal wat geld en als het dat niet is wil jij niet betalen. De druksensor op de pomp kan die storing veroorzaken. Deze is niet los te vervangen want dan loopt de auto helemaal niet meer. Ik zou als advies geven zet je auto bij de dealer neer en laat ze er mee rijden tot de storing optreed als ze op de juiste plek gemeten hebben kunnen ze zien waar het vandaan komt.

rikvdb (0), 18 jaar geleden

Heb hetzelfde probleem (S60 D5). Eerst heel af en toe, opnieuw starten en het euvel was weg. Nu na een aantal weken niets, opeens heel erg. Motor springt vrijwel direct (binnen 100 m.) in noodsysteem en valt steeds uit. Er is niet normaal meer mee te rijden.

Maandag direct maar naar de dealer. Uitkomst post ik wel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.