Volvo S40: Motorstoring / Fout in de motorelectronica

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

Hallo allemaal,
Mijn probleem is het volgende, afgelopen zaterdag tijdens een rit begon het lampje "Fout in de motorelectronica " te branden tegelijkertijd nam het motorvermogen af en bij stilstand stond hij als een gek te schudden alsof hij op 3 poten liep. De Wegenwacht gebeld die constateerde dat de bougie van cilinder 1 onregelmatig vonkte, ook de injectors van cilinder 1 deden niets. Dus we werden naar huis gebracht en daarbij dacht ik maandag bobine vervangen en alles is ok.
Niets is minder waar gisteren ( maandag dus ) bobine vervangen en starten die motor maar ik had hetzelfde probleem, de pluspool van de accu afgehaald stekkertje van de bezine injector gehaald ( als ik die er af haalde bij draaiende motor gaf dat geen effect op de motor bij de andere injectors wel ) en de contactjes schoongemaakt. Alles weer aansluiten en starten de motor liep onregelmatig en na een minuut brande het storingslampje weer. Mijn vraag is kent iemand deze storing en wat kan ik hier zelf hier aan doen, voor dat ik eventueel naar de garage moet, misschien is het een kleinigheidje en anders kost het waarschijnlijk veel geld liever niet natuurlijk. Ik moet wel zeggen ik ben niet zo goed met electronica ik weet er weing van af.

Eind vorig jaar is het volgende vernieuwd
bobine cilinder 2 en 3
4 bougies plus kabels
nieuwe accu
luchtfilter
distributieriem

De Volvo heeft 249000 km. op de teller staan, ik heb wel eerder een vacuum probleempje gehad maar dat is opgelost en waarschijnlijk een lekke lpi injector de auto start niet gelijk alleen als we een paar dagen op benzine rijden start hij gelijk.

Graag een berichtje hierover en misschien wel hulp.

Met vriendelijke groet
Jan Jacobs

janj

Geplaatst door janj (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Riel (0) PRO, 17 jaar geleden

Hoe is de compressie op die cilinder?

Gezien de km-stand, en de gasinstallatie, is een defecte klep niet zo heel gek.

janj (0), 17 jaar geleden

Hoi Riel, bedankt voor je antwoordhoe de compressie op cilinder 1 is ik heb geen flauw idee.
Ik zal het laten meten bij de garage, kan dat ook van invloed zijn op de injector? zodat deze niet werkt.

volvoxc90 (0) PRO, 17 jaar geleden

Als de compressie slecht is is de verbranding ook slecht en gaat het lampje misschien aan omdat de lambda sensor buiten zijn bereik komt. ik zou beginnen met storing uit te lezen misschien kun je daar iets meer mee.
Niet te lang wachten want, als de verbranding niet goed is kan het ook een katalysator kosten op den duur.

janj (0), 17 jaar geleden

De Volvo gaat maandag naar de volvo garage om de storing uit te lezen, bedankt voor je bericht

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.