Volvo 460: niet aanslaan van de motor.

Bouwjaar: 2007, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0

Gevraagd een oplossing voor het volgende probleem: Volvo 460 2.0 lpg/benzine multipoint automaat. Wil niet meer lopen bij het starten net of hij op 1 of 2 cil loopt maar pakt niet door.Zowat alles vervangen en gecontroleerd [ ecu bdp sensor verdeelkap rotor bougies en kabels] compressie gemeten klepspeling controle distributie timing. Benzine in de inlaat gespoten dan gebeurt er helemaal niets. Lpg afgesloten ook geen verschil.Voor mijn gevoel is het ontsteking kwestie maar heeft wel vonk. Er zit een renix ontsteking op[bobine ook al vervangen] Wie heeft de oplossing.

bikkel

Geplaatst door bikkel (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 460? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

320 (0), 17 jaar geleden

als de auto aangesleept wordt; loopt ie dan wel?

zweed (0) PRO, 17 jaar geleden

Is het vliegwiel mischien vervangen geweest? Kan zijn dat deze verkeerd is gemonteerd.

bikkel (0) PRO, 17 jaar geleden

aan slepen word hem niet 320part. Het is een automaat. Het vliegwiel is er niet af geweest. Maar de bloktandring op het vliegwiel kan deze los gaan zitten? Automaatvliegwiel heb ik geen ervaring mee.

320 (0), 17 jaar geleden

slecht functionerende schakelaar p/n stand bak? pook even paar keer op en neer en opnieuw starten?

novita (0) PRO, 17 jaar geleden

blauwe vonk?

volvoxc90 (0) PRO, 17 jaar geleden

Het bouwjaar zal wel niet kloppen maar heeft deze auto geen catalysator? Is het dan niet dat deze dicht zit of ergens brokstukken van de catalysator voor de demper zitten?
Ik heb dit laatst ook gehad met een auto en zocht me ook wezenloos.

320 (0), 17 jaar geleden

[quote=volvoxc90]Het bouwjaar zal wel niet kloppen maar heeft deze auto geen catalysator? Is het dan niet dat deze dicht zit of ergens brokstukken van de catalysator voor de demper zitten?
Ik heb dit laatst ook gehad met een auto en zocht me ook wezenloos.[/quote]
dit is mijzelf ook meerdere keren overkomen; seat ibiza, bx 19, zx. Wel wil ik hierbij aan toevoegen dat de kat zo nu en dan flink wat bijgeluiden maakte; mogelijk een goed aanknooppunt in dit probleem?

bikkel (0) PRO, 17 jaar geleden

Beste collega,s het probleem is er nog steeds! Bouwjaar is 1997. Hij slaat dus helemaal niet aan,af en toe 1 of twee cil. maar meer ook niet. De vonk is niet overdadig bobinekabel naar massa een halve centimeter vonk. Al drie verschillende ontstekingunit,s geprobeerd geen resultaat. Geeft ook geen foutcode [knippercode]. Probeer nu ontstekingstijdstip te controleren. Denken jullie nog even met mij mee.

novita (0) PRO, 17 jaar geleden

als je de motor rond start,klinkt de startmotor dan monotoom?,dit zou er op kunnen duiden dat de kat dicht zit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 460 of stel zelf een nieuwe vraag.