Volvo V40 1998: olie in koelstofreservoir

Bouwjaar: 1998

Reeds geruime tijd komt er olie in mijn koelstofreservoir.
Dit is heel weinig:halve liter op 10000km en ik haal het zo nu en dan met een slangetje uit het reservoir (drijft op de koelvloeistof)
Kan dit schade of storing veroorzaken??

Natje

Geplaatst door Natje (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

rubber en olie gaat niet goed samen dus koelwaterslangen kunnen kapot gaan. De koppakking is lek deze vervangen en de motor spoelen.

dylantje (0), 19 jaar geleden

xc90 weet je een goede flush voor koelsysteem? heb dit probleem ook gehad en heb nu 3 keer gespoeld maar krijg nog wel een heel klein beetje zooi dus wat is een goed merk om te spoelen? bvd frank

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Nee, ik weet geen goede flush zijn er wel goede?
water met soda? is goed voor kalksteen neemt die misschien ook olie resten mee?
ik heb geen idee.

Natje (0), 19 jaar geleden

Ik heb reeds een flush gebruikt maar het wordt niet beter. De olie komt boven op de koelvloeistef drijven en bij warme motor trek ik deze olie met een spuitje eraf. Doe ik zo iedere 2000km en volgens mij kan ik hiermee verdere onkosten uitsparen. Herkent iemand deze mogelijkheid of zijn er nog tips???

dylantje (0), 19 jaar geleden

ja spuitje helpt niet meer, kunt beter koppakking laten vernieuwen want al je koelslangen gaan kapot . kunnen niet tegen olie . zoek een universele garage die koppakking kunnen vernieuwen[ waarschijnlijk goedkoper dan volvo] daarna nog veelvuldig systeem spoelen suc6 frank

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.