Volvo XC70 2016: Olie-lekkage

Bouwjaar: 2016, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat

Kan de seal tussen bovenste helft en onderste helft motorblok door teveel olie gaan lekken?

EdRauws

Geplaatst door EdRauws (0) , lid sinds 4 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo XC70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

16 Reacties

Beunhaas (495) PRO, 4 maanden geleden

Ja, logisch geredeneerd kan dat, hoeveel er dan teveel in moet zitten weet ik uiteraard niet..
Kan je niet gewoon even peilen of er teveel in zit?

EdRauws (0), 4 maanden geleden

Garage 1 heeft er 4 liter bijgedaan, olie-lekkage waarvoor hij daar was. Ontevreden over garage 1 naar garage 2 gegaan, onderweg melding: check oliepeil. Naar garage 2 en die heeft er 7 liter uitgehaald. Oorspronkelijke diagnose was lekkende krukaskeerring, maar nu blijkt , nadat die vervangen is, er olie uit genoemde sealing te komen. Oorzaak garage 1 ?

harry4203 (415) PRO, 4 maanden geleden

Ik weet niet wat je precies bedoeld met seal tussen boven en onderblok? bedoel je de koppakking? Of eventueel klepdeksel of nokkenashuispakking? Wat voor motor ligt erin? er even vanuit gaande dat er tussen de 5.5 en 6.5 ltr in moet , denk ik niet dat ie stuk gagaan is door teveel olie eerlijk gezegd.

EdRauws (0), 4 maanden geleden

Er zou 5,2 liter in moeten en er is 7 liter uitgehaald. Als ik recht voor de krukaskeerring sta, dan zit er horizontaal naar links en rechts een naad in het blok vanaf het midden krukas. Die naad.

Highway (115) PRO, 4 maanden geleden

dat zou kunnen maar door te veel olie? Is dit een volvo motor of PSA? Psa heeft daat rubber dichting zitten dacht ik,

Beunhaas (495) PRO, 4 maanden geleden

Dat is dus de carterpanpakking....die kan best wel lekken met 7 liter olie teveel ....
Hij kan natuurlijk wel vernieuwd worden, maar met een normaal oliepeil zou dat lekken ook moeten ophouden...

harry4203 (415) PRO, 4 maanden geleden

Zoals ik het begrijp zat er 7 ltr olie in de motor, en niet 7 ltr teveel. Als dat zo is, zal de schade echt wel meevallen. Denk dat je het over lekkage van het tussencarter hebt, maar geef ff antwoord op de vraag welke motor erin zit.

EdRauws (0), 4 maanden geleden

Volvo 2 liter diesel 133kw 4 cil type d4 xc70 id: YV1BZ73CDG1266497

    Mijn garagist noemt het de pakking tussen het onderblok - EdRauws (0), 4 maanden geleden

harry4203 (415) PRO, 4 maanden geleden

Dat zal idd het tusencarter zijn, dit zit gemonteerd met vloeibare pakking, en gaat m.i niet lekken van dit gevalletje met wat teveel olie. Ik denk eerder dat de eerste diagnose van de lekkage niet correct is geweest, maar dat is natuurlijk slecht vanaf een toetsenbord te beoordelen.

EdRauws (0), 4 maanden geleden

Een lekkage bij het tussencarter, is dat dan misschien een fabricagefout als diagnose 1, krukaskeerring het niet was.?

harry4203 (415) PRO, 4 maanden geleden

Dat denk ik niet, ook vloeibare pakking(pakkingvervanger) heeft niet t eeuwige leven. En is deze diagnose wel correct? Olielekkages zijn vaak slecht te vinden, en vallen en staan met echt goed schoonmaken en daarna zorgvuldig kijken of je t ergens ziet beginnen. Dit kan best wel eens de nodige tijd kosten.

    Zelf bv paar keer lekke klepdekselpakking gehad bij zo'n motor, Ook dan loopt de olie op zn gemakje tot onderaan toe. - harry4203 (415) PRO, 4 maanden geleden

EdRauws (0), 4 maanden geleden

Is meerdere keren goed schoongemaakt, maar olie blijft uit de naad tussen het onderblok komen. Is de naad die precies door het midden van de krukaskeerring loopt (als je een lijn zou trekken van links naar rechts)....

Beunhaas (495) PRO, 4 maanden geleden

Dat kan vermoedelijk niet komen door 2 liter teveel olie , er lopen w.s. wat leidingen door de pakking en hij moet vernieuwd worden...schoonmaken helpt dan echt niet...

EdRauws (0), 4 maanden geleden

Die leidingen dat klopt. Een nieuwe motor is wel jammer. Ik dacht dat ik een betrouwbare solide auto gekocht had. 245.000 km slechts en dat voor een Volvo. Voornamelijk lange ritten gemaakt, altijd rustig gereden en altijd op tijd de beurten. Onbegrijpelijk en heel jammer. Is dat Volvo tegenwoordig ?

Beunhaas (495) PRO, 4 maanden geleden

Ach , zo ongeveer elk merk/type heeft wel degelijke zwakke plekken. hoogstwaarschijnlijk kan het best gefixt worden.
Tja,en Volvo is natuurlijk al vrij lang geen Volvo uit de jaren '80 en '90 meer...ze gaan nog steeds lang mee, maar zonder narigheid of onkosten niet.

check

Beste antwoord, geplaatst door harry4203 (415) PRO, 4 maanden geleden

Vanwaar nu opeens een nieuwe motor? Ik zie ook de onbetrouwbaarheidsfactor niet helemaal, 245000km is voor een tegenwoordige auto best een serieuze wandeling. dan gaat er wel eens iets defect. Dat het helaas een tijdrovend klusje is om deze lekkage te verhelpen is vervelens, maar het is niet anders. De tijden dat je zonder noemenswaardige problemen een paar ton met een auto reed liggen helaas ver achter ons, en dat geldt zeker niet alleen voor volvo.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo XC70 of stel zelf een nieuwe vraag.