Volvo S70 2001: olie lekkage bakzijde

Bouwjaar: 2001

Hallo,
Ik heb een probleem dat ik olie lekkage heb tussen de bak en de motor.Nu moet ik de bak demonteren om de krukas-keering te vervangen.Kan iemand mij tips geven waar ik op moet letten bij het demonteren van de bak.Is dit een probleem wat vaker voor komt de auto heeft 52 dtm gelopen.
Alvast bedankt,raymond

raymond_hoste

Geplaatst door raymond_hoste (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 20 jaar geleden

bij loshalen van subframe en kruiskoppling stuurhuis. zet het stuur vast (in stuurslot).
Bouten van vliegwiel na montage weer met locitide in smeren er bestaat een kans dat het langs de bouten komt en niet langs de kering

testkees (0), 20 jaar geleden

Leuke klus !! staat beschreven in de vraagbaak. met twee man de bak er uit tillen (zwaar ding)en let op je stof hoezen van je aandrijf assen.zorg dat je motor niet teveel naar beneden zakt, als je geen motor beugel heb moet je iets maken! om de motor op zijn plaats te houden. en vervang meteen je drukgroep en koppelingsplaat die is meestal vet na krukas lekkage.

raymond_hoste (0), 20 jaar geleden

Hallo,
De klus is geklaart hij lekte tussen de bouten door bij het vliegwiel en nauwelijks van de keering.Ik heb bij demonteren van het subframe het stuurhuis laten hangen ivm leidingen stuurhuis en de motor in de beugel gehangen.Allebouten los gedraait wat aan het subframe vast zaten.Drukgroep en de plaat niet vervangen omdat niet vet waren van de olie deze kan de plaat niet eens raken omdat er een 2 massavliegwiel in zit binnen in de bak was wel enorm vet v/d motorolie.
Bedankt voor de reactie
Groetjes raymond

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S70 of stel zelf een nieuwe vraag.