Volvo 850: olielekkage

Bouwjaar: 1996, Brandstof: LPG

Ik heb olielekkage, maar kan niet zien waar het lekt. Er is geen carteroverdruk, dus ik betwijfel of het het bekende probleem is van de keerring tussen bak en blok. Het vliegwiel is droog, dus daar lekt het niet. Heeft iemand een idee? Auto heeft er wel al 390.000 opzitten, maar loopt prima.

hjstam

Geplaatst door hjstam (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 850? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan5047 (0) PRO, 18 jaar geleden

spuit de motor af en laat hem warm draaien dan kun je zien waar de olie vandaan komt links rechts voor achter van de motor
ik kan het van hier niet zien
succes jan

Ramon9285 (0) PRO, 18 jaar geleden

Stam gelooft me niet zie ik!:):):)

Volvo-Specialist (0) PRO, 18 jaar geleden

Een 850, S/V70, S/V40 of S60/S80 die (flink) olie lekt tussen motor en versnellingsbak is ALTIJD de achterste krukaskeerring. (of je nu wilt of niet)

hjstam (0), 18 jaar geleden

Stam gelooft je wel, Ramon, maar ik ging eerst even de andere, minder verstrekkende mogelijkheden af. Zo heb ik in 1 dag toch veel geleerd. En dan nu de reparatie! Ik kan een hoop zelf, heb ook professionele hulp met alle spullen, maar dit lijkt mij een klus voor de ervaren Volvoman...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 850 of stel zelf een nieuwe vraag.