Volvo 850 1992: onvoldoende carterontluchting

Bouwjaar: 1992

Hallo beste mensen wie kan mij helpen ?
Naar aanleiding van uitlaatgassen in mijn interieur ben ik op zoek gegaan naar de oorzaak.
Het blijkt dat hij gassen uitstoot via de olievuldop en de oliepeilstok. De slang van de carterontluchting vanuit de klep inlaat naar de condenspot (?) onder de het inlaatspruitstuk was helemaal rot en afgebroeken. Deze heb ik vervangen door een nieuwe slang. Probleem bleef bestaan. Ik ben op zoek gegaan naar een mogelijke verstopping van de carterontluchting. Heb de kunststof condenspot helemaal schoon gemaakt met de achteraansluiting op het blok. Olie en filter vervangen.Probleem blijft. Bougies zien er perfect uit Geen probleem met acceleratie etc. Motor loopt perfect en start goed. Benzineverbruik gem. 1:10,5 constant. Zijn er nog andere mogelijkheden waar ik naar moet zoeken ?

Henk Ricker

Geplaatst door Henk Ricker (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 850? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 20 jaar geleden

De olie/condensafscheider goed schoongemaakt?
de vlamdover goed open? vlamdover zit in de aanzuigslang na het luchtfilter waar de carterslang op zit.
850 motoren hebben nog al last van carterdruk veel gestelde vraag hier. ik geef als advies om bij iedere olie ververs beurt eerst de motor te speoeln met bijvoorbeeld Forthe of tunap.
Deze motoren hebben nog al last van compressie verlies langs de zuigers als ze wat ouder worden.
na een motorspoeling is de compressie weer in orde.

Henk Ricker (0), 20 jaar geleden

Bedankt voor je snelle antwoord Ik zal nog de vlamdover nakijken en de motor spoelen met Forthe. Ik houd je op de hoogte van de resultaten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 850 of stel zelf een nieuwe vraag.