332 bezoekers online

Volvo XC90 2006: Overmatig olieverbruik

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: automatisch, Motorinhoud (cc): 2500

Het valt op dat na ongeveer 750km er de melding komt ‘ oliepeil laag’. Ik doe er dan weer een liter olie in. Ik rijd nu wel veel in de bergen en met lichte caravan (760kg). Vorig jaar moest ik na mijn vakantie er een liter olie bij doen, maar nu al twee keer. De auto heeft overigens een maand geleden een koppakking revisie gehad. De olie die er in zit is overigens 5w-30 en niet 0w-30 welke Volvo voorschrijft. Ook zie ik zo geen olielekkage. Wat zou er aan de hand kunnen zijn en moet ik me opnieuw zorgen maken voor een peperdure reparatie?

Jaapxc90

Geplaatst door Jaapxc90 , lid sinds 11 jaar geleden

11 Reacties

0

Highway, 6 maanden geleden

draai een bougie er uit en controleer de kleur. ik denk dat er 1 of meerdere olie verbruiken door een slechte zuigerveer.

0

Jaapxc90, 6 maanden geleden

Ik zie geen walm uit de uitlaat en de koppakking is net vervangen. Ook heb ik geen vermogensverlies. De motor draait als een zonnetje.

0

ferdinand, 6 maanden geleden

Op basis waarvan gooi je er een liter olie in..Als dat op basis van een metertje is ,kan dat een heel verkeerd uitgangspunt zijn.Olie peilen doe je maar op een manier.Auto vlak zetten,niet naast de stoeprand.Laten afkoelen.Peilstok eruit en afvegen,daarna er weer in .Dan aflezen.Op basis daarvan vul je olie bij. En let op.teveel olie is ook niet goed.Metertjes in auto,s zijn niet van die kwaliteit zoals in vliegtuigen.In de meeste gevallen goedkoop spul dat behoorlijk af kan wijken.
Ferry

0

ferdinand, 6 maanden geleden

Nog maar een litertje erbij gegooid?
ferry

0

Jaapxc90, 6 maanden geleden

Auto geeft zelf aan dat het olie peil laag is middels de melding “Oliepeil laag”.

0

ferdinand, 6 maanden geleden

Heb je nu gelezen wat ik heb geschreven.Je moet niet van metertjes uitgaan.Peilen doe je zoals ik heb vermeld.Dan weet je wat je auto verbruikt.Zomaar luk raak op basis van goedkope metertjes olie bij gooien is niet de juiste manier.
Ferry

0

Highway, 6 maanden geleden

Kijk eens in de uitlaat. De uiteinde zal zwart zijn in plaats van grijs. De benzine motoren (5 cil) van Volvo hebben toch al last van olie verbruik dit was al bij de 850. Heb een S60 gezien waar 1 cilinder erg veel verbruikte bij die zuiger was de zuigerveer helemaal uit geslagen. Volg me tips vergelijk de bougies kijk in de uitlaat. kost niks en kan je info geven daarna kun je een cilinder lektest doen.

0

ferdinand, 6 maanden geleden

Voor hij dat allemaal gaat doen is het denkelijk wel zo verstandig als we weten wat dat ding eigenlijk verbruikt.We kunnen wel allemaal dingen vertellen,maar als Jaap niet even juist gaat peilen roepen we maar wat.Overigens vind ik wel als hij net een koppakking heeft laten vervangen ,de garage ook even verder had kunnen kijken.
Ferry

0

Jaapxc90, 6 maanden geleden

Uiteraard heb ik de olie gepeild nadat ik er olie in heb gedaan. Ik sluit de melding. Echt zinnige tips heb ik niet gekregen.

0

ferdinand, 6 maanden geleden

Dan moet je in je berichtgeving iets helderder zijn.Dan kan er gerichter antwoord worden gegeven.Veel succes met je olieboot.Het zal je duidelijk zijn dat ik op jouw topics niet meer reageer.
Ferry

0

primera p11, 6 maanden geleden

Jaapxc90,

Er word gevraagd om het oliepeil eens manueel te peilen en niet af te gaan op een sensor.
Om na te gaan of het olieverbruik hoog is moet je een oliestaatje bijhouden.
Dat wil zeggen,je vult de olie op de peilstok tot het maximum.
Dan noteer je de km stand en ga je rijden,krijg je de melding: oliepeil te laag.
Dan zet je de auto stil,wacht 10 minuten tot de olie weer gezakt is.
Dan peil je manueel (niet op het metertje of melding) de olie en kijk je of deze op het minimum staat,zoja, dan vul je weer tot het maximum.
Dat is meestal een liter.
Dan kijk je wat je wat er op de km stand staat en de vorige km stand trek je daar van af.
Dan weet je het olieverbruik van de motor.
Fabrikanten hanteren een maximum olieverbruik van een liter op 1000km.
Dat is wat Ferdinand vraagt,niet zo moeilijk toch?.
Als dat idd zo is,dan kun je verder gaan kijken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo XC90 of stel zelf een nieuwe vraag.