Volvo C70: Problemen kachelmotor

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4T AUT

Mijn C70 had de volgende storing: bij het starten oranje knipperende lampjes van de ECC unit en een niet-werkende verwarming/blower/airco.
Gisteren de kachelmotor/-ventilator gedemonteerd, schoongemaakt en weer teruggeplaats. De storing was daarmee verholpen en alles werkte.
Helaas was het van korte duur. Vanochtend bij het starten weer oranje knipperende ECC lampjes en een niet-werkende verwarming/blower/airco.
Vanmiddag nogmaals bovenstaande herhaald, kachelmotor gedemonteerd, stekkertje losgetrokken, schoongemaakt en het volgende uitgeprobeerd:
Zonder de kachelmotor terug te plaatsen eerst het stekkertje weer aangesloten op kachelmotor, motor gestart en kachelmotor deed het gewoon.
Conclusie: Het ligt dus niet aan de kachelweerstand, deze is niet defect want alle knoppen van de ECC-unit functioneren gewoon naar behoren.
Vervolgens de kachelmotor (terwijl deze draaide) teruggeplaats, vastgeschroefd, dashboardkast en onderkast weer teruggeplaats en vastgeschroefd.
Motor uitgezet. Motor weer gestart. Verwarming functioneerde. dit vervolgens een aantal x herhaald en verwarming bleef gewoon functioneren.
Verwarming/blower/airco bleeft het x op x gewoon doen. Vervolgens naar afspraak gereden, auto geparkeerd, motor uitgezet, afspraak gehad.
Bij terugkomst auto gestart en toen helaas weer de oranje knipperende lampjes van ECC unit en een niet werkende verwarming/blower/airco.

Wie o wie heeft er een tip!

Wouter de Niet

Geplaatst door Wouter de Niet (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo C70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1680) PRO, 10 jaar geleden

Laat hem eens uitlezen .
Vermoed dat als de spanning langer van de comfortmodule bv. af is , er een storing optreed.

Wouter de Niet (0), 10 jaar geleden

Dank voor suggestie maar Volvo garage heeft hem al uitgelezen en gereset maar kwam niet verder dan dat het de kachelmotor / kachelweerstand kon zijn.....

Highway (135) PRO, 10 jaar geleden

Die kans is ook groot. De kachelweerstand zit onder de ventilator is een geheel.

Wouter de Niet (0), 8 jaar geleden

Dank allen voor reacties. Kachelmotor vervangen! Functioneert weer perfect!

Ruud10657 (0) PRO, 8 jaar geleden

Bekend probleem, meestal hangt de kachelmotor vast op zijn lagers. Deze gangbaar maken cq vervangen lost het probleem op.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo C70 of stel zelf een nieuwe vraag.