Volvo S40: ratelend geluid gdi en remprobleem

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8i GDi

Hallo,

3 maanden geleden s40 gekocht met bovag garantie (110000 gelopen). Na twee weken een ratelend geluid in de motor (bij stationair en tot zo'n 50km/u te horen) en onregelmatig lopen, terug naar autobedrijf, hebben er reiniger in gegooid, ratel leek juist erger te worden. Dit hielp niet dus weer terug, nu klepstoters vervangen. Geluid leek weg te blijven maar na 2 dagen was het weer terug, wel wat minder en motor loopt wel soepeler.

Volgens de garage zijn het nu de injectoren die de ratel veroorzaken en hoort dit geluid gewoon bij de auto aangezien de klepstoters vervangen zijn. Het is mijn eerste Volvo en ben zelf niet bekend met de gdi motor en heb onderdehand een beetje het idee dat zij dat ook niet helemaal zijn.

Kan iemand mij vertellen of het inderdaad de injectoren kunnen zijn?

Kun je van buiten af zien of de klepstoters ook echt vervangen zijn?

Heeft iemand nog tips wat eventuele andere oorzaken zouden kunnen zijn vcan een ratelend geluid bij deze motor?

Mitshibutshi schijnt ooit als een soort garantie bij het vervangen van de distributieriem automatisch de klepstoters vervangen te hebben en een carbon blast gedaan te hebben i.v.m. vervuiling gdi motor, weet iemand of volvo dit ook gedaan heeft?

Naast de ratel ook nog remproblemen door vacuumverlies, eerste keer hebben ze een terugslagklep vervangen loste het probleem niet op tweede keer hebben ze het inlaatspruitstuk schoongemaakt en dat lijkt de oorzaak geweest te zijn maar ik kwam op een amerikaanse site een terugroepactie tegen i.v.m. water dat in de rembekrachtiger terecht zou kunnen komen. Weet iemand of er hier ook zo'n actie is geweest?

http://auto-recalls.justia.com/content/0...

Ik hoop dat iemand kan helpen.

Groet,

Martin

maar10

Geplaatst door maar10 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

bormie (0) PRO, 15 jaar geleden

nippel v/d rembekrachteging reinigen.
terugroep actie is niet voor deze auto.

primera p11 (0), 15 jaar geleden

Het is wel bekend dat er met die GDI motor zat problemen zijn geweest, idd met vervuiling van de motor.
Het fijne weet ik er niet meer van,het is al een poosje terug ook.
Google eens op GDI motoren en misschien gaat er een wereld voor je open.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.