Volvo V40: Remschijven krom (achter)

Bouwjaar: 2000

In navolging op de vraag van Gerjan Stam ergens eerder dit jaar heb ik dezelfde ervaring opgedaan. Al tot 2 keer toe heb ik de achterremschijven van mijn V40 1.9D (T2) laten vervangen door OE van de Volvo dealer (blokken + schijven) en beide keren na ongeveer 1500 tot 2000 km komt het trillen ervan weer in steeds erger worden mate terug. Volgens garage mankeert er niets aan het kontaktvlak tussen schijf en naaf en is ook de klauw gangbaar. Ik weet het niet meer, maar het is verschrikkelijk irritant. Komt van achter, heb getest met lage snelheid en dan handrem er iets op. Wie weet raad, want originele schijven en blokken dat moet toch goed gaan.

mansiemanta6851

Geplaatst door mansiemanta6851 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

tijne (0), 18 jaar geleden

waar je is op moet letten is het volgende.

schijven trekken heel erg makkerlijk krom als ze erg warm zijn en je of de hand rem aan trekt en of stevig de rem in getrapt houd.

dus als je er weer nieuwe op laat zetten of het gebeure laat afdraaien ( wat ik aan raat als ze nog niet ver versleten zijn) niet op de handrem zetten maar in de versnelling parkeren en kijken hoe het dan gaat.

gr tijne

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.