Volvo V50: ruitenwisser defect!!!

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 D

Ik heb hier een V50 waarvan de ruitenwissers voor (bij geparkeerde auto) spontaan in nood modus begonnen te wissen. toen dit op hield deed de wisser niets meer. Na storing lezen (DD21 & DD30) en diverse testen had ik de wissersmotor vervangen (gebruikt) en gelukkig werkte toen alles weer naar behoren.
Na ongeveer 2 maanden weer het zelfde. "slechte motor geweest" dachten we maar! Nu belt hij weer dat hij weer stuk is???
Zou het een gevog van iets kunnen zijn???

Met vriendelijke groet;

Roland van de Wal

Roland10236

Geplaatst door Roland10236 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V50? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

misschien problemen met je regensensor als die erop zit??

Roland10236 (0) PRO, 14 jaar geleden

Regensensor??? Waarom zou de motor dan stuk gaan??? En als de sleutel uit het contact is, zouden de wissers toch nooit moeten gaan werken.

Volvo-Specialist (0) PRO, 14 jaar geleden

Deze wissermotoren worden met LIN-communicatie aangestuurd, ik weet alleen niet of de voeding van de wissermotor over het contact gaat of dat er constant plus op staat.

Dus bijv. een slechte alarm-sirene kan zomaar een gevolgen hebben voor de ruitenwissers !!

En volgens mij is er een technisch journaal van bij Volvo !!

Herman BMW (0) PRO, 14 jaar geleden

er is wel een technisch journaal dat de kabelboom van de ruitenwissers door het monteren van de geribbelde isolatie de kabels beschadigd werden.
paravan demonteren en geribbelde isolatie verwijderen en kabels bekijken.
kabel ligt het dichts gelegen bij het ruitensproeier reservoir.

richelle (0), 13 jaar geleden

ook mijn ruitenwissers voor deden zeer vreemt . paravan verwijdert,en op zoek naar de draadboom,zwarte draad is zo hard als ijzer,doorgeknipt en een stuk van 40 cm verwijdert,draad was zwart. nieuw stuk geplaatst en vervolgens de witte stuurdraad ook gedaan.toen nog 2 draden naar alarm vervangen en klaar is kees,bij de volvo wisten ze niet van dit probleem,wel eerst even uit laten lezen. toen de klus geklaart DANK ZIJ HERMAN SCHOLTEN EN NARTUULIJK PROBLEMCAR weer lekker wissen. doeiiii

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.