Volvo S40: schakelstangkeering + kunstststofbus vervangen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Ik heb problemen met het achteruitschakelen en nu is het bekend dat de busjes en de keering vervangen moet worden nu ben ik naar de volvo dealer gegaan en zei kunnen pas over 3 wkn het repareren. Maar nu heb ik als ik een tijdje heb gereden dat de auto naar rubber begint te stinken kan dit met elkaar te maken hebben? Ik ben bang als het niet eerder gemaakt gaat worden dat er nog veel kapot gaat en hoge kosten ga krijgen.

masters40

Geplaatst door masters40 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Chris60 (0), 16 jaar geleden

Waarde Volvo rijder.

Als je een paar dagen terug kijkt dan zie je dat ik Chris 60 het zelfde probleem had met het schakelen in de een en de achteruit. Een van de profs heeft mij toen goed geïnstrueerd.

Ik heb zelf de busjes vervangen terwijl ik geen handy man ben. Een ieder kan dit mijnsinziens.

Als je onder de auto gaat liggen dan zie je de schakelstang, aan de uiteinden zie je de busjes zitten bij de verbinding tussen de schakelpook ( +/- midden onder de auto ter hoogte van de bestuurdersstoel) en in het midden van de vooras waar de versnellingsstang aan de versnellingsbak gekoppeld is.

Het is een questie van schroefjes losdraaien en de complete busjes verwisselen en weer vast draaien, Het enige probleem bij mij was dat de bout van de voorste bus beschadigd en verroest was. Deze bout heb ik voorzichtig met de "flex" door geslepen en vervangen door een nieuwe.
De Volvo schakeld weer als nooit te voren.
Het enige nadeel is dat ik een stijve nek heb gekregen van onder de auto te liggen omdat ik geen brug heb.

Wat die rubberlucht betreft, dit heb ik in ieder geval niet gehad.

Gr Chris

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.