Volvo 460: start slecht

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 18

Hallo, ik heb een 460 met 18 motor. De klacht is dat hij wel start maar niet aanslaat. Trek je de stekker van de gaskleppositiesensor los, dan slaat de motor wel aan. Het storingslampje gaat dan branden maar de motor reageert dan wel op het gaspedaal. De motor stottert dan wel/loopt niet netjes. Heb er een andere gaskleppositiesensor op gezet maar dat helpt niet. Zet je de stekker weer op de gaskleppositiesensor dan stopt de brandstofinspuiting ook. Is het motorstuurapparaat misschien defect. MAPsensor gecontroleerd / verdelerkap enzo. Alles oke. Heeft iemand deze storing wel eens gehad? Ik weet het niet meer. Alvast heel veel dank.

gert345

Geplaatst door gert345 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 460? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Highway (145) PRO, 16 jaar geleden

Is er bij die stekker geen draadbreuk? Net onder het hoesje wil wel eens draad door slijten.
Map sensor gecontroleerd? ook achter het gasklephuis of dat kleine gaatje niet verstopt zit?

gert345 (0), 15 jaar geleden

hallo, sorry voor de late reactie, ben een paar dagen weggeweest. Bovenstaande dingen gecontroleerd, dit is oke. Heb het inspuitgedeelte compleet gewisseld met een andere auto, maar dit geeft geen verschil. Zijn er nog meer ideeen?

Highway (145) PRO, 15 jaar geleden

even laten uitlezen welke storingscode je hebt. Heb je ook gekeken of het calibertje niet verstopt zit van de map sensor achter op het injectorhuis?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 460 of stel zelf een nieuwe vraag.