Volvo S60: Startproblemen V60

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4

Hallo, Mijn V60(2002) heeft sinds een maand of drie problemen met het opstarten. Ongeveer 2 wekelijks terugkerend probleem en rijd zo'n 50km pd. De lampjes branden gewoon maar starten doet hij niet(wel klik). Wel als ik de accu koppel aan acculader of andere wagen. Laatst heeft iemand mijn wagen opgestart zonder accukabels want dacht dat het de startmoter was. Kroop even onder de motorkap deed het één en ander en ja hoor hij starte meteen.(ik was er zelf niet bij). Mijn overbuurman heeft laatst een aantal keer aangegeven dat mijn alarmlichten nog aan stonden echter dat was niet het geval maar het lijkt er op dat deze spontaan gaan knipperen terwijl de deurvergrendeling ook wel eens spontaan zichzelf in en uitschakelt. Is er een verband tussen deze symptomen? Niet genoeg power accu, startmotor stuk of iets electronisch zoals spanningsverlies ergens? Hoe kan ik dit controleren en evt repareren?

Dutchblues42

Geplaatst door Dutchblues42 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S60? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hessels036 (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik denk dat je accu gewoon langzaam aan het opraken is. Het kleine stekkertje op je startmotor wil ook nog weleens problemen veroorzaken doordat deze geen goeie verbinding meer maakt.

Dutchblues42 (0), 8 jaar geleden

Het was inderdaad de accu en de bekabeling hierna toe. Vervangen en werkt weer prima.

Dutchblues42 (0), 8 jaar geleden

De accu en bekabeling vervangen en werkt weer prima.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S60 of stel zelf een nieuwe vraag.