Volvo 440: Stationair stotteren

Bouwjaar: 1993

Heb 440i met B18U motor monopoint injectie. Stationair stottert de motor. Heb bougiekabels vervangen, luchtfilter en slangen naar blok gecheckt, alle vacuumslangen gecheckt, maar probleem wordt niet minder. Auto rijdt heerlijk, maar stationair is iets echt niet in orde. Wie weet raad?

Jap5164

Geplaatst door Jap5164 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 440? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

RDijkstra (0), 19 jaar geleden

heb je ook een storingscode in de ecu zitten laat dit eens uitlezen bij de garage.

ik denk dat je stappenmotor niet goed functioneert.
je kunt ook eerst proberen om je gasklephuis schoon te maken.

gr. Reinder

Jap5164 (0), 19 jaar geleden

Dank voor je mogelijke oplossingen. Heb stappenmotor gecheckt en gasklephuis schoongemaakt. Verdeler en kap vervangen. Dat heeft niet geholpen. Op de site had ik gelezen dat inlaat en uitlaatpakking lek kan zijn. Heb remmenreiniger erop gespoten en motor kreeg duidelijk ander mengsel. OOk zuigend geluid lijkt dit aan te geven. Ga de pakking eerst vervangen om te bepalen of dat het misschien is.

Mocht iemand nog andere suggesties hebben dan graag!

mike7866 (0), 19 jaar geleden

het is inderdaad vaak de spruitstukpakkingen die lekken.
vr gr ex volvo monteur.

Jap5164 (0), 19 jaar geleden

Heb eindelijk tijd gevonden om de pakking te vervangen. Na lange reparatie is het probleem inderdaad opgelost. Bedankt allemaal voor reakties op mijn probleem en eerdere oplossingen op deze site. Echt perfect!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 440 of stel zelf een nieuwe vraag.