Volvo V50: Turbo werkt 50% van tijd niet en auto schokt hevig.

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 2

Turbo werkt maar 50% van de tijd en auto schokt hevig onder het rijden. Deze electronische problemen heb ik sinds 1,5 jaar en niemand kan de oorzaak vinden. Al €5500 uitgegeven aan reparaties (Turbo, injectoren, roetfilter, EGR-klep, brandstofpomp nieuw en brandstof systeem helemaal gereinigd) maar niets helpt. Volvo dealer kan niets vinden (telt wel €95/uur voor zoeken!) en software specialist van Volvo fabriek is ook niet in staat om het probleem te vinden. Denk je een degelijke auto te kopen waar je jaren plezier van zult hebben (je koopt bewust niét de 1,6D), blijkt de electronica van deze PEUGEOT motor(!) te complex om langer dan 10 jaar rijdend te houden!!

Karel f

Geplaatst door Karel f (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V50? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 6 jaar geleden

Oke...
en heb je de auto al laten uitlezen op eventuele foutcode`s..?

Karel f (0), 6 jaar geleden

Beste Hans, dit is bij een Volvo dealer gedaan, die konden niets vinden. Daarna ben ik in zee gegaan met een software programmeur die jaren voor Volvo Zweden gewerkt heeft (ook aan de software van deze Peugeot motoren) en die nu als zelfstandig consultant werkt. Die heeft zeker 5 keer met mij rond gereden met de laptop aangesloten op de boordcomputer, hij heeft meerdere keren de software nieuw geladen en analyses van de gemaakte metingen gedaan. Helaas zonder het probleem te kunnen vinden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.