Volvo XC70 2009: Uitlaatgasreinigingssysteem XC60

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: D5

Gisteren hebben wij onze nieuwe Volvo XC60 opgehaald bij de dealer. Erg netjes en na een slechte uitleg over hoe of wat zijn we richting huis gegaan. Voor de poort van de parkeergarage bij ons thuis (een kleine 20km van dealer naar huis) staan we even stil met de motor aan en in P te zoeken naar de parkeerkaart. Valt opeens zonder iets te doen de motor uit. Heel vreemd, maar ok .. Ik probeer dan maar om opnieuw te starten maar helaas.. no luck.

Motor maakt tijdens het starten een gek geluid alsof hij wel wilt draaien maar net niet genoeg kracht krijgt om het op te pikken en daadwerkelijk de motor door te starten.

Ik zie ook het "uitlaatgasreinigingssysteem" lampje branden terwijl er geprobeerd wordt te starten dus vandaar dat ik denk dat het iets ernstigers is. Nu komt dat ding NET bij de dealer vandaan en staat er een totaal van 31 km op de teller, gebeurd er dit.... Dit is toch gewoon niet normaal??

Als het een klein iets is en het zo te verhelpen dan vind ik het best en wil ik dat ding best een paar uur kwijt zijn.. maar in mijn ogen als er aan de auto gesleuteld moet worden dan ga ik dat echt niet accepteren. Dan leveren ze me maar een nieuwe en wacht ik wel weer een maand op de nieuwe auto zonder mankementen. Zeg ik hier nou iets stoms of klinkt iemand anders dit ook normaal in de oren?

Iemand een idee met het probleem of volgende stappen die ik zou moeten doen??

Aristotle

Geplaatst door Aristotle (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo XC70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldford (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik denk niet dat je een andere auto gaat krijgen, dat staat nergens in de leverings- en garantie-voorwaarden.
Natuurlijk heb je garantie en recht op reparatie en als dat lang gaat duren zou ik om vervangend vervoer vragen.
Dus eerst maar eens de dealer bellen en geval voorleggen en dan eens kijken wat ze zeggen en gaan doen.

UNIVERSEEL11698 (0) PRO, 15 jaar geleden

Vermoedelijk kleinigheid, mankeerd normaal nooit wat aan zo'n nieuwe Volvo.
Andere auto krijg je niet, als de klus iets langer duurt wel vervangend vervoer.
Oiram

Aristotle (0), 15 jaar geleden

Nou de dealer heeft de auto inmiddels en maandag gaan ze kijken wat er aan de hand is, maar nu wil ik niet over komen als ik weet het beter, maar een kennis van me die had 6 maanden blijkbaar een nieuwe saab gekocht en daar was na een week iets mee aan de hand. Die is terug gegaan naar de dealer en heeft een nieuwe geeist en gekregen. Lees wel.. dit hele verhaal speelt af in Belgie he.. van die kennis en van mijn volvo dus..

Maar ja. inmiddels heb ik een Opel gekregen als vervanging, maar die moet ik woensdag al weer in leveren en dan kijken we wel wat Volvo gaat doen mocht het langer dan dat gaan duren dan ..

Volvo-Specialist (0) PRO, 15 jaar geleden

Maar om een proefrit van een paar honderd kilometer te maken met elke nieuwe auto...... ???? (ik zou wel willen, maar de klanten ????)

Als de reparatie langer gaat duren dan een paar dagen kun je hooguit een soortgelijke auto (XC60) eisen als tijdelijke huurauto !!

Een nieuwe auto eisen als je een keertje stilvalt ????????..... we zijn hier niet in Amerika !!!!
Dan moet je een ECHT probleem hebben die ze ook in Beesd niet opgelost kunnen krijgen !!

Maar ja, een nieuw type auto daar kunnen de eerste jaren nog wat kinderziektes in zitten !!!!

Is het nu een XC60 (zoals er boven staat), of een XC70 (zoals rechtsboven staat)

Aristotle (0), 15 jaar geleden

Gaat om een XC60.. Moest die maar even kiezen aangezien ik die XC60 optie nergens kon vinden vandaar..

Jij zegt een nieuwe auto eisen als je een keertje stilvalt.. klopt.. klinkt ver gezocht als hij een keertje stilvalt.. maar deze auto heeft een totaal van 30 kilometer op de teller en dan kan hij opeens niet meer gestart worden.. Dat is niet een keertje.. Dat is gewoon een foutief product afleveren klaar..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo XC70 of stel zelf een nieuwe vraag.