Volvo V70: V70 2002 D5 achterklep gaat niet open, zweverig stuur gedrag.

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: D5

Dag V70 rijders.

Ik rij sinds 2 jaar in een V70 D5 en ben redelijk tevreden. Rij al 37 jaar Volvo van Amazone naar 145, 245, 745, 945 en nu dus die frontwheel drive V70! Auto is stil en zuinig (1:16-18)
Problemen tot nu toe, die overigens zeer coulant door de dealer zijn opgelost waren deuren die niet meer sluiten. Onder garantie uit voorzorg een nieuwe slang voor de turbo vervangen, Een gratis roetfilter gemonteerd. Ben zeer tevreden over mijn dealer.

Echter nu kan mijn achterklep niet open! Dat is toch bijzonder lullig voor een honden bezitter/station car! Ik ben zelf als Industrieel ontwerper dagelijks bezig met product ontwikkeling maar dit soort problemen verwacht je toch niet anno 2007. We maken tenslotte al 100 jaar auto,s.
De klep is ook niet meer zoals m'n oude 945 van binnen uit te open. Ik heb begrepen dat het vaker voorkomt! Ik rook een brand luchtje...als bedrading die "smeult". Heb de zekering gecontroleerd maar die is nog goed.
Maar goed ga vanmiddag bij de dealer langs maar dat je voor een niet te open achterklep naar een dealer moet is toch wel een "volvo schande"!!

Verder valt mij bij deze V70 op dat het stuurgedrag niet echt lekker is. De motor dwars en frontwheel drive zou veiliger zijn....maar ik heb in deze auto meer stuur correcties moeten doen dan in alle voorgaande Volvo's bij elkaar!! Je moet continue je aandacht erbij houden anders "zweeft" die alle kanten op! Is dit een bekend probleem? Gek genoeg is die echter heel koersvast bij storm en zijwind!

Groetjes van een beetje teleurgestelde oude Volvo fan!

Rinus van den berg

Geplaatst door Rinus van den berg (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 17 jaar geleden

Het niet kunnen openen van de achterklep is een euvel dat wel eens voorkomt.
Dit komt meestal door dat het stangetje dan naast het palletje is geschoten.


Het stuurgedrag is dat van de laatste tijd of al vanaf de koop?
Hoe zijn de schokbrekers, draagarm bussen en de uitlijning?

novita (0) PRO, 17 jaar geleden

daar sluit ik mij bij aan,kijk ook naar de olie van de stuurbekrachteging,deze moet groen zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.