Volvo C30: Verwarmingsprobleem

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1998cc

De kachel en stoelverwarming zijn laatst uitgevallen aan de bestuurderszijde en ben hiermee naar de dealer geweest.Aan de computergezet en er is nieuwe software geplaats en getracht de kleppen te kallibreren maar dit lukte niet omdat er een elektrische storing zit..Er kwam weer warme lucht uit de bestuurderskant,maar bij het naar huis rijden werd ik bijna onwel van de hitte,er komt nu nog maar alleen warme lucht uit en de airco en al het andere werkt niet meer.Volgende dag terug en weer 5 minuten aan de computer en deze geeft aan dat er ergens een elektrische storing is en er niets anders opzit dan dit op te sporen met doormeten,jammer dan pech gehad.Ik was het hier niet mee eens want deze storing had hij niet,alles werkte behalve de verwarming en nu kan ik alleen nog maar met de ramen open rijden,de ventilator staat uit maar de warme lucht komt gewoon bij de voorruit omhoog.
Heeft iemand hier ook ervaring mee of weet wat dit kan zijn.Ik heb geen zin om straks 1000 euro te betalen voor deze storing.

doggy0-7

Geplaatst door doggy0-7 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo C30? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Hessels036 (0) PRO, 13 jaar geleden

De dealer moet mischien proberen de ccm een sofware upgrade te geven en dan de ccm te kalibreren. Meestal als de climite controle alleen maar warme lucht blaast moeten de kleppen gekalibreerd worden.

doggy0-7 (0), 13 jaar geleden

Hoi
Bedankt voor je reactie maar dit is,zoals in mijn verhaal staat,ook gebeurd,alleen kunnen volgens hem de kleppen niet gekalibreerd worden door de elektrische storing,de computer weigert dit volgens hem.

doggy0-7 (0), 13 jaar geleden

Hoi
Nog even dit,hier zijn de storingscodes:
CCM-DD01 LIN-bus 1 Signaal te hoog/signaal te laag
CCM-0073 Configuratiestoring IJking niet uitgevoerd
DDM-6D0D Regeleenheid initialisatie van ruit verloren

Hessels036 (0) PRO, 13 jaar geleden

Als ik het zo zie moet de dealer dit kunnen oplossen met software en/of kalibreren. Rij anderes eens langs een andere dealer als die in de buurt zit.

Volvo-Specialist (0) PRO, 13 jaar geleden

Zolang er een (permanente) LIN-bus storing is KAN de kalibratie van de kleppen niet uitgevoerd worden want deze worden versteld/gecontroleerd met LIN-communicatie !!

Zelfs storing in een van de stoelwerwarmingsmodules kan zorgen voor een slecht (niet) werkende kachel (ook LIN-bus communicatie door de kachelmodule) !!

bormie (0) PRO, 13 jaar geleden

heb dit ook gehad.
stoelverwarming uitgeschakeld,ccm calibreren,stoel verwarming weer aangesloten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo C30 of stel zelf een nieuwe vraag.