Volvo 740: Volvo 740 '90 LPG (AG installatie) gas "valt weg"

Bouwjaar: 1990, Brandstof: LPG, Motorcode: 23B 85kW

Volvo 740 estate 1990 LPG AG installatie met niveau-indicatie (4x groen 1x rood led)

Tijdens het rijden vallen alle lampjes van de niveau-indicatie uit en rijdt de auto (na een schokje ivm overschakelen) op benzine. Soms is LPG er na enkele seconden weer (weer een overschakelschokje en doorrijden op LPG) dit heen & weer schakelen kan een tijdje doorgaan soms wel 6x in een minuut. Ook is het voorgekomen dat LPG 30 km weg bleef, daarna weer probleemloos op LPG rijden.

Ik weet zeker dat de auto bij lampjes uit op benzine rijdt want ik heb een schakelaar om de brandstofpomp aan en uit te schakelen.

Ik kan geen causaal verband vinden met rijgedrag. Soms doet het zich direct na het wegrijden voor maar soms pas na 20 km. Zowel op de snelweg als in stadsverkeer, soms in een bocht maar ook wel op een recht stuk weg. Is plotseling (niet na een reparatie o.i.d.) ontstaan na een jaar probleemloos gebruik.

Johan71

Geplaatst door Johan71 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 740? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

primera p11 (0), 16 jaar geleden

Ik denk dat er ergens een draadbreuk zit, en dat daardoor de boel uit gezet word.

Volvo-Specialist (0) PRO, 16 jaar geleden

Meestal is een rotte zekering(aansluiting) de oorzaak.

Johan71 (0), 16 jaar geleden

Kun je me vertellen waar deze zekering zit?
Ik kan deze niet vinden tussen de normale zekeringen (er is 1 extra geplaatst en verwijderen daarvan resulteert niet in verlies van LPG)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 740 of stel zelf een nieuwe vraag.