Volvo 940: Volvo 940 2.4 TD , waterslang aansluiting

Bouwjaar: 1993

Volvo 940, 6 cylinder diesel 2.4 TD, motorcode D24TIC, Bj. 1993
Vraag betreffende een waterslang aansluiting. De onderste radiateur slang loopt onder de radiateur door en komt op het motorblok, op een verdeelstuk. Vandaar recht naar achteren loop er een slang (aansluiting ongeveer 2 cm) naar de kachel. Recht naar boven (op het verdeelstuk) zit een slang (aansluiting ongeveer 2 cm) van 10 cm lang, met daarin een dikke bout om de slang af te stoppen. (de bout zit dan ongeveer op de hoogte van de gloeibougies)
De klant zegt dat deze bout er nooit in gezeten heeft. Mijn vraag is , wat hoort hierop aangesloten te zitten? En /of hoe hoort dit netjes afgeplugd te worden?

jaaphospers

Geplaatst door jaaphospers (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 940? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

h.hannemann (0) PRO, 18 jaar geleden

In deze auto hoort een motor met warmloop regeling (verhoogd stat toerental bij koude motor)zit op de pomp,met twee waterslang aansluitingen.
Waarschijnlijk is nu een oudere of van een ander merk auto(vw)
motor gemonteerd,met een "trekkabel"vervroeger/verrijker gemonteerd.
Als er geen koudstart/loop problemen zijn,fijn zo laten!!!

jaaphospers (0) PRO, 18 jaar geleden

klopt maar de warmlopregeling slang zit aangesloten op de cylinderkop, daar waar de bovenste radiateurslang gemonteerd zit. Mijn rare slangetje zit net even boven de onderste radiateurslang daar waar deze op het onderblok gemonterd zit.

h.hannemann (0) PRO, 18 jaar geleden

???misschien van een warmtewisselaar olie/koelvloeistof ???

Hub

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 940 of stel zelf een nieuwe vraag.