Volvo V50: waterlekkage rechts voorstoel V50

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel

sinds kort heb ik water onder de mat van de rechter voor- en achterstoel. De auto heb ik al meer dan 12 maanden en geen probleem gehad. AC heb ik een hele tijd uitgeschakeld gehad. Na elke langdurige rit (zonder regen) heb ik de mat gecontroleerd. Daar was geen water. Elke dag voor ik ging rijden heb ik gecontroleerd of de vloer nat was. Na een nacht regen heb ik vastgesteld dat de vloer wel weer nat was. Duidelijk is het dat het regenwater is!
Wat kan de oorzaak zijn?

46Ronald

Geplaatst door 46Ronald (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V50? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

5 cilinder (0), 13 jaar geleden

Toevallig nieuwe voorruit gehad? Of is je rechtervoorportierbekleding eraf geweest en het plastic niet goed er op gezet of gescheurd?

BenBen (0) PRO, 13 jaar geleden

Controleer ook even je paravanbak of de afwateringsgaten goed open zijn. Kan zijn dat als deze verstopt zijn (bladeren e.d.) dat het water blijft staan en door een kachelhuis of luchtoevoer naar binnen stroomt. Het kachelhuis zit aan de rechterzijde en zou het water onder de voorstoel kunnen verklaren. Als de auto een open dak heeft moet je deze afwateringskanalen ook controleren of deze goed doorlopen.

Herman BMW (0) PRO, 13 jaar geleden

Enige wat bij mij bekend is dat afvoer van condenswater airco verstopt kan raken en of afdichting lekt.
Deze zit ook rechts.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.