Volvo V70: weinig vermogen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5

de klant klaagt dat de auto weinig vermogen heeft(iets minder dan anders).voor de rest heeft de klant geen klachten. de auto heeft wel veel gereden 335000 km wie heeft er een iedee???????????????

vr gr basje

basje

Geplaatst door basje (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

320 (0), 16 jaar geleden

egr-klep?

basje (0) PRO, 16 jaar geleden

auto heeft ook geen rookontwikkeling ik werk bij opel en die hebben wel eens een lucht massa meter stuk. gebeurt dat bij volvo ook wel????

320 (0), 16 jaar geleden

is het een 5-cil. audi diesel; de volvo 850 heeft een audi tdi blok.
mogelijk heb je hier wat aan.
bij de volvo is een goede timing v.d pomp belangrijk.
wat betreft de lmm; ik kan hier wat betreft de diesel geen zinnig antw. over geven. heb wel het idee dat dan het vermogensverlies fors is.

volvoxc90 (0) PRO, 16 jaar geleden

Pomptiming is erg belangrijk maar luchtmassameter kan ook zomaar de veroorzaker zijn.
Je merkt het meteen dat hij niet vooruit te branden is. Hat is mogelijk dat de klant klaagt iets minder dan eerst omdat, hij er aan gewend is geraakt.

sintjoost4ever (0), 16 jaar geleden

De LMM ( Bosch ) is vaker het probleem geweest van fors vermogensverlies. Zelf heb ik de LMM eerst gereinigd ( in alcohol ) Daarna kwam er een belangrijk stuk vermogen terug.
Uiteindelijk besloten de LMM te vervangen. Mensen, geweldig. Trekt weer als een lier. Wel oppassen om het juiste type nummer LMM te pakken te krijgen. Er worden door Volvo meerdere merken gebruikt. Bij mij zit er eentje van Bosch in. Deze zijn in de regel in Duitsland fors goedkoper dan in Nederland.
Een beetje speuren op Internet levert al snel een forse besparing.
Voor demontage is een Torx 6-kant met gaatje vereist. Dit is als bitje relatief goedkoop aan te schaffen. De originele Torx is prijzig!
Véél succes! sintjoost4ever

basje (0) PRO, 16 jaar geleden

sorry voor de late reactie maar heb de llm verv en klaar is kees loopt weer als de brandweer.

bedankt
vrgr basje

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.