Volvo XC70 2001: XC70 2001 hoge trekhaak

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: B5244T3

Ik heb onder mijn XC70 (model 2001) een afneembare trekhaak. Omdat de auto standaard wordt geleverd met niveauregeling is dit een lage kogel. Deze kogel zit mij te laag. Zie foto.
Uit VADIS kan ik niet goed lezen of het verschil hoog/laag enkel zit in het trekhaakmechanisme (het afneembare gedeelte) of ook in het vaste gedeelte. Wie weet dit wel?


Groet, Ruud

Ruud10700

Geplaatst door Ruud10700 (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo XC70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 16 jaar geleden

Nee Ruud, het zit alleen in de afneembare gedeelte. Let wel als je een aanhager of caravan er aan hangt zal je trekkend voertuig naar boven hangen omdat, de kogel een stuk hoger is. Je krijgt dan het idee of je alle gewicht achter in geladen hebt.

Ruud10700 (0) PRO, 16 jaar geleden

Bedankt voor het antwoord. Het probleem is dat mijn caravan voorover hangt. Als de kogel ca 4 cm hoger zou zitten, zou de caravan wel horizontaal hangen.
Ik heb net even geinformeerd naar prijzen, maar Volvo vraagt een groot bedrag voor een nieuw hoog trekhaakmechanisme (kogel). Dat is me toch te veel.
Ik heb gezien dat gebruikte kogels wel worden aangeboden voor de gewone V70 en de V70 Classic (beide zonder Nivomat), maar daarvan is het horizontale gedeelte korter en dan past dit niet onder de XC.
Weet iemand welke hoog trekhaakmechanisme van andere typen wel onder de XC past?

volvoxc90 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik heb geen idee of dat het zelfde is maar als dat zou zijn is het nog maar de vraag of je dan je caravan aan kunt koppelen want, de bumper is geheel anders. De trekhaak is van Brink informeer daar eens hoe het met de prijs staat.

Ruud10700 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik heb al eerder met Brink gebeld maar Brink geeft geen informatie over deze trekhaak omdat alle rechten bij Volvo liggen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo XC70 of stel zelf een nieuwe vraag.