Volvo XC90 2003: xc90 eerst rammel nu vaag slepend geluid

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: t6

Ben op vakantie in Spanje en onderweg hoorde we plotseling een rammel vanuit de motorruimte. Niets gevonden en het geluid leek op een loszittend onderdeel. Geluid was niet afhankelijk van toerental en is na 200 km bijna geheel verdwenen. Soms hoorde je het nog heel vaag.

Nu maakt de auto een vreemd geluid als ik het gaspedaal loslaat, bij acceleratie hoor je niets. Het lijkt op een beginnend probleem met een lager maar het vreemde is dat als ik de bak in zijn neutraal zet, het geluid verdwijnt. Het is dus geen wiellager!

Volvo dealer heeft auto nagekeken hier in Spanje en zegt dat het of de terugslagklep van de turbo kan zijn of een transmissielager maar voor het laatste zou het geluid harder moeten zijn.

Op de vraag of ik veilig terugkan naar Nederland met de caravan krijg ik natuurlijk geen duidelijk antwoord.

Iemand een suggestie?

Grobbel

Geplaatst door Grobbel (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo XC90? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

rensk001 (0) PRO, 14 jaar geleden

Controleer de tussenbak eens. Doet de 4 wielaandrijving het nog wel?

Grobbel (0), 14 jaar geleden

Voorzover ik weet doet de 4 wielaandrijving het prima. Lokale spaanse volvo dealer heeft alles nagekeken, ook de lijning van het differentieel. Tevens is de computer uitgelezen en vooral turbofuncties gechecked.
Alles doet het nog gewoon maar het geluid lijkt een vooraankonding op grotere problemen.
Dilemma is dat ik nog wel naar huis moet en ze hier niets kunnen vinden.

Grobbel (0), 14 jaar geleden

Update:
Ben met de auto thuis gekomen. Helaas is het probleem ontstaan in het differentieel van de versnellings (automaten) bak. Afgebroken onderdelen hebben vervolgens schade aangebracht aan de versnellingsbak. Helaas bleek het advies van de spaanse garage niet de allerbeste te zijn geweest en had ik wellicht de auto beter naar huis kunnen laten brengen. Maar de schade had zich mogelijk ook tijdens de heenreis al toegebracht dus wat is wijsheid.
In ieder geval wordt nu de bak gereviseerd en blijkt er aan deze vakantie een aardig financieel staartje te zitten.

johanwell (0), 14 jaar geleden

Beste Robert,

Ik heb een soortgelijk probleem. Heeft Volvo dit netjes met je opgelost ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo XC90 of stel zelf een nieuwe vraag.