Volvo 460: zoemend/piepend geluid versnellingsbak

Bouwjaar: 1990

Hallo,

Wanneer de auto in de 4e of 5e versnelling staat is een zoemend/piepend geluid hoorbaar. In de 1e t/m 3e is dit geluid bijna verwaarloosbaar, m.a.w. bijna niet te horen. In de 4 en 5 is dit luid. Wanneer ik het gas los laat of ontkoppel, is het geluid verdwenen.

Mijn vraag is: kan dit aan het niveau van de versnellingsbakolie liggen (zoals de volvodealer beweerde) of zouden het de versleten lagers kunnen zijn?

M.v.g.

Siemen de Roo

Siemen

Geplaatst door Siemen (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 460? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 18 jaar geleden

Niveau is altijd belangrijk anders een keer verversen.
Misschien dat het over gaat anders denk ik toch dat je bak een revisie nodig heeft.

Thomasz (0), 18 jaar geleden

Hallo Siemen.

Dit probleem heb ik ook gehad. Het begon met een piepend/fluitend geluid op de snelweg. 100 km later deed de later 3e versnelling het niet meer en 150 km later was de bak kapot. Bleek dat de versnellingsbak olie lekte waardoor alles kapot gedraaid was. Bij het demonteren van de versnellingsbak zat er toch nog 2 liter olie. Er was dus 1,5 liter gelekt dus olieniveau is dus erg berlangrijk.

Ik heb zelf een 2.0 en het vervangen duurde mij 2 dagen dus ik hoop dat het nog niet te laat voor jou auto is.

Groet, Thomas

stefan84 (0), 18 jaar geleden

indien je bak kapot is kun je beter een 2e hands op de sloop halen!kost je beduidend minder en is nog goedkoper dan een revisie-bak!

succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 460 of stel zelf een nieuwe vraag.