westfalia FORD NUGGET 2021: fluittoon van onder motorkap bij gasgeven en toerentalrange

Bouwjaar: 2021, Brandstof: Diesel, Motorcode: BCFA, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 136

Mijn vraag

Wij rijden (staan inmiddels) in noord zweden en sinds vanmiddag komt er een fluittoon van onder de motorkap vandaan tijdens het rijden, bij het gas geven, ongeacht de versnelling (automaat). De toon is er rond de 1700-2200 toeren, dus als ik meer gas geef dan verdwijnt de fluittoon en ook als de toeren onder de ca 1700 (of 1600) laat duiken. De snelheid is ook niet relevant, bij 20km/uur hoor je het geluid in die toeren range, maar ook bij 100km/h. Als ik de bus laat afremmen zonder gas te geven dan is er geen fluittoon aanwezig. Het vindt dus plaats als ik vermogen vraag. De motor is volledig warmgedraaid overigens.

We hebben onder het rijden getracht een video te maken (met iphone) die iets van de toon laat horen!

1: https://youtube.com/shorts/-UbZnjiuWpY?f...

2: https://youtube.com/shorts/PW_KZptumFc?f...

Het gaat om een ford nugget camper uit 2021, met ca. 60.000km op de teller. Het is een 185pk automaat, 2.0.

Ik ga morgen uiteraard de verzekeraar bellen, maar vanwege midsommar zijn de garages pas maandag open en hebben naar verwachting geen tijd. Vorig jaar is de turbo ook al gesneuveld in zweden en voor mijn gevoel zit het in die hoek.

Herkent iemand dit? En in hoeverre is hier iets van te zeggen zo? Dan kan ik mij alvast wat mentaal voorbereiden…. Vorig jaar hadden ze überhaupt geen tijd om een diagnose te doen…

Jvanotterloo

Geplaatst door Jvanotterloo (50) , lid sinds 3 weken geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor westfalia FORD NUGGET? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je westfalia FORD NUGGET of stel zelf een nieuwe vraag.