Aixam 400 : hydraulisch remlicht contact bij Aixam 400

Bij mijn aixam 400 branden de remlichten enkel als er fors op de rem wordt geduwd. Bij normaal remmen branden ze niet.
Ik heb een nieuw remlichtcontact laten plaatsen maar dat geeft hetzelfde probleem. Ik heb wel gezien dat de garagehouder het oude contact uitdraaide en verving door een nieuw. Zou het kunnen dat er lucht achter dit contact zit dat het daarom niet werkt?
Moet er niet lichtjes op de rem worden geduwd tot er wat remolie uit de cylinder drupt voordat er een nieuw contact mag opgedraaid worden.
Aan allen die reageren mijn dank
Groetjes Columbo

Geplaatst door

Columbo (0)

al 14 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Jouw idee is leuk gevonden maar die paar mm3 lucht zijn zonder capriolen niet weg te krijgen en het maakt voor de druk niets uit. Je kunt zoeken naar een sensor met een lagere schakelwaarde. Bij motorfietsen worden ze ook wel gebruikt. Meet de draad en ga op zoek , Er moet voor de wet remlicht opzitten , maar als je bij deze wagens het gas loslaat dan krijg je niet eens de tijd om te remmen want je rijdt al stapvoets. Succes.

Punt 50
badge

14 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Aixam 400 of stel zelf een nieuwe vraag.