Alfa Romeo 156 1998: 156 jtd na het uitvallen op de snelweg start niet

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2400 jtd, Motorinhoud (cc): 2400

Hallo allemaal,

Wie weet wat er met mijn 156 2.4 jtd aan de hand is ,hij is uitgelezen en kreeg te horen hogedrukpomp stuk en waarschijnlijk ook de injectoren,Wat ik eigenlijk niet geloof omdat alles lijkt goed te zijn onder de kap brandstof
niet vuil of iets dergelijks.de lage drukpomp die hoor je ook werken.Kan het zo zijn als de Nokkenas sensor stuk is, dat hij niet meer loopt? want voor hij ermee op hield was het 20km rijden en stop tijdje wachten en weer 20 km en weer stopte hij ermee. opgegeven moment heb ik de nokkenas sensor schoon gespoelt met WD 40 omdat hij goed vuil was ,sindsdien niets meer soms lijkt het net dat hij wil en dan weer niets... wie weet de oplossing dit is mijn 1e jtd begon dus goed.Trouwens de Krukas bdp sensor heb ik gister vervangen, geen resultaat.Deze ellende begon in zuid frankrijk vandaar dat ik er een beetje een hekel aan heb!!

Alvast bedankt voor de reactie's,
Med.

Medoura

Geplaatst door Medoura (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

16 Reacties

alfa_romeo (0) PRO, 17 jaar geleden

Hallo,

Heb je een originele bosch krukas sensor gemonteerd.Op hoeveel km. staat de teller.En de nokkenassensor registreert alleen maar wanneer de 1e cil. in het bdp staat.Wanneer je auto niet snel wil optrekken moet je aan de kant van de weg gaan staan.Doe de motorkap open en trek de stekker van de lmm eraf deze zit aan de linkerkant van de auto op de luchtfilterbak.Als je auto dan wel heel snel optrek is de lmm kapot deze kost in nederland 280 euro.Als hij kapot is kan je me mailen ik weet wel een adres voor een nieuwe origineel bosch voor minder dan de helft.

Groeten van een alfa freak.

Medoura (0), 17 jaar geleden

Hallo alfa_romeo,

Nou de auto start hellemaal niet meer en lmm is het niet want die had ik voor dit mankement al uitgeprobeert.De Bdp krukassensor heb ik 2 dgn terug erop gezet en het is een Bosch komt van Nieuwkoop alfa romeo delear te "S-hertogenbosch.Nu zit ik te twijfelen of het de nokkenassensor is of toch de hogedrukpomp maar ze zeggen als het de hogedrukpomp is dan kun je de druksensor loskoppelen dan moet hij weer lopen in de noodloop maar dit doe hij ook niet als ik de druksensor stekker eraf haal!!Het uitlezen is in zuid frankrijk gebeurd en die vertelden de anwb dat de hogedrukpomp stuk is en mischien de injectoren ook,heb het brandstofsysteem nagekeken en alles is picobello schoon dus geen metaaldeeltjes of iets dergelijks.Het injectielampje binnen brand wel continu en de beide fans die beginnen ook te lopen als je aan het proberen starten bent,ergens een storing.Heb bij de hogedrukpomp de spaning doorgemeten en geeft 7,88volt aan weet niet of dit voldoende is? blijven gokken en steeds iets vervangen lijkt mij niet de oplossing.

Bedankt .... oja de km stand is 265,000km

atoomsplitser (0) PRO, 17 jaar geleden

ga maar eens naar de dealer en laat de injectoren eens checken of ze niet abnormaal in de retour lekken .Het probleem wat je omschrijft klinkt mij namelijk bekend in de oren.Een ducato jtd op de auto baan stopte die er opeens mee .Van alles gecontroleerd behalve de injectoren

Medoura (0), 17 jaar geleden

Ik heb inmiddels de hogedrukpomp vervangen en de nokkenassensor,druksensor op de commonraillijn enz..probleem nog niet opgelost het enige wat er overbijft zijn de injectoren wat me opvalt eraan is de retourleiding die vast aan de nippels bovenop de injectoren zit,loshaalt komt er diesel met een behoorlijke druk uit!! Dus ik denk dat je gelijk hebt atoomsplitser.Bij mij is de alfa gestopt op de snelweg en na ongeveer een half uur starte die weer 20km rijden en weer hetzelfde, na ongeveer 5x dit gedaan te hebben wilde die helemaal niet meer starten!!.Ik laat maandag de injectoren even testen en dan kijken wat er gebeurd.

Bedankt voor de reactie.

atoomsplitser (0) PRO, 17 jaar geleden

injectoren lek dat is het probleem.suc6

Medoura (0), 17 jaar geleden

Nou de Injectoren zijn ook al vervangen, Kon gelukkig van een alfa service bedrijf een set injectoren proberen Maar nog helaas geen vooruitgang,bdp sensor nogmaals nagekeken of die goed zit, alles zit perfect.Ben nu helemaal de kluts kwijt Tijdens het uitlezen zeiden ze hogedrukpomp en waarschijnlijk ook de injectoren,je ziet maar dat het allemaal niet klopt!!Nog iemand een andere gedachten waar het aanligt? Ik zit al 17jaar in de autobranche maar dit nog niet eerder meegemaakt!!

stranger (0) PRO, 17 jaar geleden

in den-bosch zit een bekende diesel bosch-dienst met zeer veel ervaring.

naam is VISSER AUTO ELECTRA.

bel daar eens heen.

atoomsplitser (0) PRO, 17 jaar geleden

heb je de injectoren in het motormanagment in geleerd

amplifier (0) PRO, 17 jaar geleden

Weet niet of alfa dit ook heeft, maar misschien te lage opbrengst van de lage druk pomp, die in de tank zit.

Medoura (0), 17 jaar geleden

Nou de computer is doorgebrand!! Nu heb ik er een andere in, lijkt erop dat alles goed is. een probleem de code systeem lampje's sleutel en injectie lampje branden.Ik heb wel de codekaart met een elektronische code en een Mechanische code van mijn auto zelf.De computer de ik gekocht heb kreeg ik geen code van.Hoe kan ik dit het makelijkst verhelpen?Naar de dealer slepen is nogal ver!!

Groet,
Med.

Medoura (0), 17 jaar geleden

Hoi,

Wie weet hoe ik dat ding aan de praat kan krijgen,heb de dealer gebeld of ze de computer even konden resseten Antwoord NEEEEEEEEE. heb het verhaal uitgelegd dat er een andere computer inzit hij zei moest alles hebben van de auto waar de computer vanaf komt meen zelfs de sleutels en de fiat dealer hier bij mij op de hoek heeft dat ook bevestigd.maar dat is waarschijnlijk niet mogelijk!! Klopt dit allemaal? eindelijk denk ik probleem opgelost maar dat rotte code systeem weer.www.Schepers-Autotechniek.com is er ook niet.loopt hellemaal vast hier.bijna 2weken bezig nog niets!!

Graag reactie's

atoomsplitser (0) PRO, 17 jaar geleden

zonder code kaart en sleutels van de gekochte computer ben je nergens dan hebben ze je flink bij de been gehad.Er is wel een foefje voor om het code systeem te omzeilen maar hoe dat was weet zo even niet meerkan het nog wel een keer nakijken

Medoura (0), 17 jaar geleden

Nou ik kon gelukkig het terugbrengen als ik er niets aan had,Bongers autoonderdelen te zeeland (N-Br) toffe mensen daar.Ze zeiden dat de dealer het zeker kon resseten alleen werken ze niet mee!!!de kontaktslot met sleutel was er nog wel alleen de codekastje ontbreekt dus het feest ging weer niet door.Atoomsplitser als je een manier weet laat het me weten a.u.b.

Groet,
Med.

atoomsplitser (0) PRO, 17 jaar geleden

dat moet ik even opzoeken gaat wel even duren je hoort morgen meer

Medoura (0), 17 jaar geleden

Wat een opluchting heb een ecu met codekast en moedersleutel kunnen kopen en het probleem is opgelost. Dit probleem is hierbij opgelost.Bedankt voor de reactie's...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.