Alfa Romeo 156: Draagarm Vervangen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 JTD

Hallo,


weet iemand hoe ik mijn bovenste draagarm (linksvoor) vervangen kan?
Kan ik dit zelf?

gr

Gert

gertgh

Geplaatst door gertgh (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

atoomsplitser (0) PRO, 17 jaar geleden

ja op de krik en de veer poot iets laten zakken dan kan het alluminium gedeelte eruit let wel het is niet makkelijk

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Poeh....niet makkelijk? Op de krik is het een drama zul je bedoelen. Op een brug is het al martelen, laat staan op de grond.

Sytze

atoomsplitser (0) PRO, 17 jaar geleden

ja dat bedoelde ik op de brug is hetal moeilijk vooral om het bovenste gedeelte eruit te krijgen

dvanderp71 (0), 16 jaar geleden

Laat je niet gek maken... zo moeilijk is het niet, als je wat ervaring met sleutelen hebt. Kwestie van remleiding etc van de schokdemper losmaken, de schokdemper'vork' onderaan losdraaien en losmaken, de stabilisator moet ook los, evenals de kogel zelf (van je te vervangen draagarm) van de fusee, daar heb je meestal een trekkertje voor nodig. Dan alles laten zakken en kan je het bovenste alu gedeelte met de te vervangen arm losnemen van de schokdemper.

In elkaar zetten is omgekeerde volgorde :-) Opletten dat je de onderste bout van de 'vork' pas echt vastzet als de auto weer op zijn wielen staat ivm voorspanning van het rubber.

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=dvanderp71]Laat je niet gek maken... zo moeilijk is het niet, als je wat ervaring met sleutelen hebt. Kwestie[/quote]
hoezo... zo moeilijk is het niet, ken jij de auteur ? wat voor de één simpel is kan voor een ander moeilijk zijn.. normaal houden wij iets rekening mee, je weet het nooit.

Gr. paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.