Alfa Romeo 156: afstandbediening kapot

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 1600

Sinds enige tijd doet mijn afstandbediening raar, moest vlakbij de auto staan om de deuren te openen enz. Ik heb de batterij vervangen en ontdekte dat de knop op de afstandbediening om de deuren te openen niet goed funktioneert. Hoe krijg ik zo'n sleutel open om hem te controleren. Bij de dealer zegt men direct dat de sleutel niet te openen is en dat ik een nieuwe moet bestellen en die kost ca €200,00.Er moet toch een eenvoudiger oplossing te vinden zijn, wie heeft dei oplossing?

Met vriendelijke groet,
Bart

bartg

Geplaatst door bartg (0) , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Deur met de sleutel openen?

bartg (0), 14 jaar geleden

Dat is gelukkig ook een mogelijkheid, maar ik dacht eigenlijk aan iets anders: sleutel openmaken en dan kijken wat er aan de hand is. Maar het openen lukt mij niet

erka (0) PRO, 14 jaar geleden

Bart, ga eens naar www.alfaromeo156club.nl ga naar het forum ( ff aanmelden, mocht je dat nog niet gedaan hebben )
en kijk bij te koop aangeboden, daar is een linkje naar een clublid die de sleutel wellicht kan repareren.

schakelaartje onder het knopje gaat wel eens los van de printplaat, maar ook kunnen de kontakten van de batterij aangeslagen zijn,
waardoor deze geen goed kontakt maken, dus te weinig power hebben om de afstandsbediening te laten werken, LED brand dan wel .

O ja, mocht je zelf willen proberen, bij de zwarte klapsleutel ( eerste model ) zit onder het logo een schroefje ( althans, bij de meeste ).

Gertjanstuif (0) PRO, 14 jaar geleden

afstandsbediening is makkelijk open te maken. gewoon met een schroevendraaier open te wippen.
vaak is het zo dat het knopje de printplaat niet meer raakt.
volgens mij is het ook mogelijk om een afstandsbediening te bestellen zonder dat de baard ook geslepen is. dat scheelt misschien weer in de kosten.
ik heb hem ook wel is gerepareerd door er een stukje papier/karton tussen te doen zodat het inwendige van het knopje de printplaat weer raakt.

succes

ps bij oudere modellen wil er ook nog wel is een schroefje onder het logo van de sleutel zitten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.