Alfa Romeo 156: Airbag lampjes

Bouwjaar: 1997

Hallo. Ik heb mijn km teller lampje vervangen (12V1,2W) en nu branden de lampjes van de passagiers airbag, en het airbag lampje zelf. Ik heb geen stekkers los gehad bij het vervangen van het dashboard lampje. Ik ben bij de dealer geweest om de computer uit te laten lezen, maar er zitten geen fout code's in.
Ze kunnen dus ook het lampje niet uit zetten.
Wel werd ik gewezen op de stekkers onder de stoel, maar dan had er ook een foutcode in moeten zitten zeiden ze.
Mijn claxon werkt gewoon.
Heeft iemand enig idee???

Johan5552

Geplaatst door Johan5552 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

erka (0) PRO, 18 jaar geleden

Bij alfa gaan wel eens vaker lampjes branden op onverklaarbare wijze...

surf eens naar www.alfa156club.nl en meld je aan voor het forum
( is zover gratis en heeeeeel veel nuttige informatie )

succes

WILLEM212123 (0), 18 jaar geleden

Heb je bij het vevangen van de lampjes de auto michien op het contact laten staan ? want dan kunnen ze hem niet meer resetten.
wat je ook kan proberen is de contacten van de stekkers insmeren met zilversoldeer, maar dit weten ze bij de dealer ook wel.

Johan5552 (0), 18 jaar geleden

Alles geprobeert maar niets heeft geholpen. Ook accu losgekoppeld, maar de lampjes gaan gelijk weer branden. Ik heb ook geprobeert het contact slot voor de bijrijdersairbag door te verbinden, maar dit heeft ook niet geholpen. Ik heb de auto overigens niet op contact gehad. Weten jullie misschien nog een oplossing?

WILLEM212123 (0), 18 jaar geleden

Probeer het eens bij een andere dealer. als je de auto niet op het contact gehad hebt,moet er een foutcode inzitten.
mijn ervaring is dat de testapperatuur het ook wel eens laat afweten. succes

yana (0), 18 jaar geleden

Bekend probleem bij de 156 van '97. Volgens mij was de oplossing: stekkers onder de stoel doorverbinden. Door verschuiven vd stoel gaat het contact tussen de stekkers wel eens verloren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.