Alfa Romeo 166: alarm openstaande kofferdeksel

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.4 jtd

Hallo daar, ik heb een probleem met de sluiting van mijn kofferdeksel, op het dashboard wordt aangegeven dat deez open staat, maar hij is gesloten, en als ik de auto op alarm zet gaat hij vrijwel direct af omdat de computer denkt dat deze open is.

Wie kan mij vertellen wat ik hieraan kan doen?

groeten robert.

autofanrob

Geplaatst door autofanrob (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 166? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 16 jaar geleden

Kofferklepschakelaar nazien.
Deze blijft massa maken (blijft hangen)

autofanrob (0), 16 jaar geleden

Hallo Hans, het is vanmorgen gebeurt, kan de kou er ook iets mee te maken hebben gehad, het heeft nl vanmorgen voor het eerst echt gevroren. Heb je nog tips om dit verder te verhelpen?

groeten robert.

Hans4040 (330) PRO, 16 jaar geleden

Nou, tips.......het kan natuurlijk dat er vocht in zit wat bevroren was en zodoende de schakelaar vast bleef zitten.
Ik zou zeggen bekijk de schakelaar en de bedrading daarvan op beschadiging en smeer de schakelaar met wat olie (WD 40 ofzo)

Alfadept (0), 16 jaar geleden

Het gaat hier dus om de microswitch van het kofferbakslot. Dat onderdeeltje vormt een geheel met het slot, en bij de dealer zou je een compleet nieuw slot moeten kopen, maar als je handig bent met de soldeerbout kun je de microswitch los kopen en solderen. Scheelt je een hoop geld.
In jouw geval denk ik ook dat het idd met schoonmaken is opgelost. Allereerst zou ik kijken of er bij het metalen lipje geen vuil zit. Met bv een beetje contactspray eventueel inspuiten. Blijft de storing dan kun je het stekkertje ook loshalen. Daarvoor moet je de kofferdekselbekleding deels loshalen. Is een voorzichtig werkje want de kunststofbevestigingen breken snel af. Je krijgt dan in ieder geval geen melding meer, maar dus ook niet als ie echt openstaat. Je kunt dan in ieder geval de centrale vergrendeling / alarm weer gebruiken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 166 of stel zelf een nieuwe vraag.