Alfa Romeo 166: lampje voorgloeisysteem JTD

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.4JTD

sinds vanavond gaat na het voorgloeien en starten bij mijn JTD het lampje (spiraal) ongeveer 20 sec knipperen. Dit wijst vlgs instruktieboek op een probleem met het voorgloeisysteem. heeft iemand ervaring hiermee? Zijn of is er dan een gloeibougie stuk en zo ja hoe kan ik controleren welke dan.

smetsersk

Geplaatst door smetsersk (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 166? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hellbat (0) PRO, 16 jaar geleden

je kunt ze zelf doormeten, maar dan moet je ze allemaal losmaken, dat wil zeggen, de brug over de spiralen loshalen. Met een multimeter moet je dan tussen het blok, en elk aansluitpunt van de spiraal een waarde van ongeveer 1 Ohm meten. indien hoger, is hij kapot, indien lager, heeft hij kortsluiting.

Met een stroomtang kun je het ook meten, zonder de brug los te halen, en ben je binnen 2 minuten klaar, maar zo'n apparaat zal je waarschijnlijk niet in bezit hebben. Hierbij meet je dan de opgenomen stroom op elke spiraal, en aan de hand daarvan kun je de slechte eruitpikken.



Groeten Marcel

jeroenmonteyne (0) PRO, 16 jaar geleden

als me niet vergis dan zitten de gloeibougies bij deze motor elk appart met een draad verbonden aan het voorgloeirelais. Dus kan je daar de stekker gewoon los halen en op de 5 pennen meten. Ongeveer tussen 0,5 en 1 ohm. Bij die stekker kan je veel gemakkelijk dan die bij de gloeibougies zelf.

smetsersk (0), 16 jaar geleden

Zijn deze gloeibougies zelf te vervangen of heb je speciaal gereedschap hier voor nodig. Breken ze snel af, en waar moet ik speciaal op letten.
Zij de Duraterm-Chromium gloeibougies van Bosch geschikt voor in deze motor?
Graag advies

alvast bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 166 of stel zelf een nieuwe vraag.