Alfa Romeo 0: Alfa 147 jtd verwarming/ventilatie water in pomp

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900 jtd

Hoi, sinds 2 dagen werkt mijn ventilatie niet meer goed, is begonnen met rare geluiden uit het dashboard kasje.
Nu blijkt dat er water/vocht in de ventilater pomp zit. Komt zelfs wat schuim uit. Koel water niveau lijkt het zelfde te zijn. Neem dan nu even aan geen groot probleem.

Iemand ervaring hiermee? Komt dit door de zware regen? En zo ja waar zal dit binnen komen? Laatste dagen niet echt door zware regen gereden, wel buiten gestaan de auto in de zware buien.

Wat zal ik ermee doen? Kunnen doen?

Markiesje

Geplaatst door Markiesje (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (335) PRO, 9 jaar geleden

Controleer de lucht inlaat van de kachel, die zal verstopt zitten met blaadjes en takjes, zodat het regenwater niet wegloopt maar in de auto komt via de aanjager.

Markiesje (0), 9 jaar geleden

Oke dank je, zal ik zo doen, waar zit die ergens bij die 147?
Zaten wel veel bladeren op de laatste tijd ja.

Hans4040 (335) PRO, 9 jaar geleden

Onder het rooster (paravan) aan de buitenkant, onder de voorruit

Markiesje (0), 9 jaar geleden

Ja ik had het al gevonden, heb die al eens eerder leeg gemaakt 1,5 jaar geleden, niet meer aan gedacht. Stond water in ja, rechts naast het stuurbekrachtigings reservoir komt dat korte slangetje eruit, even met de vinger erin en alles kwam eruit. Die slang knijpt wat aan het uiteinde waardoor die vlugger dicht gaat zitten.

Bedankt voor het idee en de hulp, nu proberen die venilator te laten drogen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 0 of stel zelf een nieuwe vraag.