Alfa Romeo 159: Alfa JTDm 2.4 mist trekkracht onder de 2000 rpm

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.4 ltr vijf cijl

Deze auto mist trekkracht beneden de 2000 rpm. Nauwelijks vooruit te branden ook met vol gas. Boven de 2000 rpm trek hij als een speer en gaat hij voluit. Auto rookt niet en loopt stationair prima. Heb LMM schoon gemaakt en de luchttoevoerslangen onderzocht op lekkage. Er liggen geen foutmeldingen voor vanuit motormanagement. Heeft iemand dit al eens meegemaakt?

Automotive!

Geplaatst door Automotive! (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 159? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Huub is het in het verleden wel beter geweest? Pas bij 2000 t/min begint de turbo druk te leveren en daarmee ook de kracht van de motor. Groeten.

garageburgwal (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik zou eens beginnen met egr demonteren en reinigen..

jeroenmonteyne (0) PRO, 13 jaar geleden

En ook de werking van de variabele schoepen van de turbo controleren.

Automotive! (0) PRO, 13 jaar geleden

Vroeger (tot een week geleden) was de trekkracht onderin (<2000RPM) prima. Is plots weggevallen. Optrekken op kruising is nu een probleem geworden hetgeen vroeger niet aan de orde was. Ik zal de EGR afbouwen en reinigen. De schoepen voor de variabele turbo is wat moeilijker. De turbo zit op een lastige plaats. Of is hiervoor een simpele oplossing?

Automotive! (0) PRO, 13 jaar geleden

Inmiddels is de roetfilter dichtgeslagen en heb ik deze moeten demonteren. Blijkbaar ontwikkelt de auto nogal wat roet!

pegpeg (0) PRO, 13 jaar geleden

er zijn problemen met de motoren 2.4. zeker de eerste generatie met roetfilter. ik heb hier eens een fiat croma 2.4 gehad met de zelfde problemen.. geen trekkracht. er was toen een campagne lopende, de inlaatcollector zal vol roet zitten en door deze werken de swilr kleppen niet. ik heb zelfs toen de cilinderkop gedemonteerd want toen ik de inlaat collecotr had gedemonteerd zaten de gaten vol roet.. ik heb toen de cilinderkop laten reinigen.. nieuwe egr, nieuw inlaat collector en nieuwe injectoren. naar schijnt zijn er zelfs nu cilinderkoppen met alu kleppen. ik heb suindsdien de klant niet meer gezien buiten voor zijn onderhoud natuurlijk ;)

Automotive! (0) PRO, 11 jaar geleden

Oplossing niet gevonden. Wagen is ingeruild!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 159 of stel zelf een nieuwe vraag.