Alfa Romeo Spider: Alfa Spider motorkap gebroken met aanrijding

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.000

Heren,

Mijn vrouw heeft een kleine aanrijding gehad waardoor de motorkap is gebroken en iets verschoven. Is dit te repareren of beter een gebruikte kap opzoeken en ...materiaal?

Hoor graag jullie bevindingen.

Roland
[url=http://postimg.org/image/4q1okf8l7/][img]http://s17.postimg.org/4q1okf8l7/IMG_201...[/img][/url]

[url=http://postimg.org/image/xyv7sunc3/][img]http://s13.postimg.org/xyv7sunc3/IMG_201...[/img][/url]

vw-hobby

Geplaatst door vw-hobby (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo Spider? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Ralf_Jensen (0) PRO, 8 jaar geleden

Veel autoschadebedrijven, zijn zeer bedreven in reparatie hiervan.

ferdinand (60), 8 jaar geleden

Als je handig bent.kan je dit zelf doen.De scheuren op de juiste plaats zetten en aan de achterkant een matje polyester plaatsen en de voorkant plamuren en schuren.Daarna spuiten .Let op
op kunststof moet je kunststof primer gebruiken anders valt de verf ervan af.
ferry

ferdinand (60), 8 jaar geleden

Mijn spuitwerk is wel om aan te zien en aangezien het hier om delen gaat die haaks op de rest staan wordt enig kleurverschil niet zichtbaar.Zaten zij hoger dan moet waarschijnlijk de hele motorkap worden gespoten en dat gaat niet lukken door een leek.Overigens gaat dit meer dan een paar honderd kosten.Een overweging is ook bij de onderdelenlijn een kap in dezelfde kleur te zoeken.
ferry

kaleido 1 (1595) PRO, 8 jaar geleden

Wil je het goed gerepareerd hebben of mag het hatsie-flatsie werk worden ?
Je red het niet met alleen een matje aan de binnen kant , je zult ook de barst moeten verstevigen , anders komt hij gegarandeerd terug.
Ik doe het meestal met koperdraad een soort hechting aanbrengen , dit geeft voldoende stevigheid en dan de barst uitslijpen en ruw maken en met polyester afwerken , netjes strak maken en met 2k op kleur gemaakte spuitbus spuiten en met blanke lak aflakken , dit is de goedkope manier.
Het spuitwerk zal zeker niet beperkt blijven tot het vertikale stuk als het fatsoenlijk moet worden.

vw-hobby (0), 8 jaar geleden

Heren,

Onder de kap is het op TE veel plaatsen gescheurd, niet veilig om te repareren. Er komt een nieuwe kap op (gebruikte die overgespoten wordt)

Bedankt alle voor de input.

Roland

vw-hobby (0), 8 jaar geleden

Nieuwe kap gehaald in een busje, jee wat een grote kap is dat. Een maat heeft deze gespoten en nu is de auto prachtig met nieuwe kap.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo Spider of stel zelf een nieuwe vraag.