Alfa Romeo 156: alternator riem verloren

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: JTD 115 pk

Heb op 3 weken tijd 4 Alfa 156 binnengehad (geen klanten) die allen hun riem van de alternator verloren waren. Allen met een 115 pk JTD. Heb bij allen de riem vervangen en hen doorgestuurd naar Alfa. Bij een van hen as 'sanderendaags de riem er terug af en in de distributie gedraaid. Diot schijnt regelmatig voor te komen........ Is dit zo???

jhl

Geplaatst door jhl (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jeroenmonteyne (0) PRO, 17 jaar geleden

De riemspanner moet zeker mee vernieuwd worden. Die gaat helemaal scheef staan. De meeste halen de 100000km wel, maar 200000 halen ze bijna nooit!

amplifier (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik ben vorige week ook mijn riem verloren, 147 jtd. Toen had de looprol veel speling, en was aan de spanrol niets te merken/voelen. Heb deze dus ook laten zitten, ook omdat ik niet het juiste gereedschap had om de krukaspoelie los te draaien (4 torx-achtig uitziende bouten?) Auto heeft nu +/- 150.000 km gedraaid. Toch maar ook de spanner vervangen?? Ik heb trouwens sindsdien bij koude motor een "fiep" geluid erin. Een beetje smeren, en het is weg. Dag erna is het weer terug.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.