Alfa Romeo MiTo 2008: Apart geluid stationair spanrol?

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 114

Mijn auto maakt soms stationair een raar geluid dit is meestal wanneer ik een stukje gereden heb en vervolgens een tijdje stilsta dus meer dan 5 minuten dit is het geluid https://soundcloud.com/nick-van-hoesel-7... vanaf 4 seconden kun je het geluid het beste horen.
Ik dacht zelf aan een spanrol ?
de auto heeft op dat moment ook wat moeite en loopt onregelmatig in de zin van wat harder wat zachter wat harder wat zachter enz. weet niet of dit gerelateerd is.

Nickert

Geplaatst door Nickert , lid sinds 4 jaar geleden

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 2 jaar geleden

Staat de airco aan ?

    Nee de airco staat uit het wat onregelmatiger lopen kan ik ook gelijk opwekken door de airco aan te zetten of hierdoor ook het aparte geluid komt moet ik morgen even testen - Nickert, 2 jaar geleden

kaleido 1 PRO, 2 jaar geleden

Bij het aan en afslaan van de compressor zal je motortoerental reageren , dit is normaal.

    alleen vind het geluid zo raar het is me nog nooit opgevallen - Nickert, 2 jaar geleden
check

Beste antwoord, geplaatst door Nickert, 2 jaar geleden

Bij deze sluit ik het topic maar af aangezien het geluid niet erger word.
verder nog gedaan:
Ik moest voor mijn vaders giulietta wat onderdelen ophalen bij de dealer dus gevraagd of zij even konden luisteren.
resultaat:
Na specifieke instructies van mij over wanneer en waar het geluid te horen was (na 5 minuten stationair draaien links naast de motor), kwam na pas een half uur de monteur terug om vervolgens 2 geluiden op te noemen die mij al bekent waren en onschadelijk voor de auto en een rekening af te leveren van 47,50 voor een half uur luisteren.
Ik weet nu dus nog steeds niet wat het geluid is maar aangezien het niet luider word hou ik het maar gewoon goed in de gaten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo MiTo of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.