Alfa Romeo 159: Bandenspanning bij warm en koud weer

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

Hallo Heren,

Ik zit met een rare vraag. Ik rij al enkele maanden in een 159 uit 2008 en het valt me op dat mijn auto voor mijn gevoel comfortabeler wordt naarmate ik langer rij.
Wanneer het warm is buiten lijkt het vaak juist erger te zijn.

Ik heb er 225-50-R17 banden onderliggen van Continental en snap echt niet hoe het komt.

Wanneer ik wegrijd en de eerste 20Km van mijn reis erop heb zitten lijkt het alsof hij veel gevoeliger is voor oneffenheden in de weg en zaken als putjes en putdeksels.
Soms als ik dan op een slechter wegdek rijd lijkt het net of heel de auto schud.

Bandenspanning staat op 2,6 en 2,6, voor mijn gevoel komt het vooral van achteren.

Vering en ophangpunten heb ik een maand terug uitgebreid laten controleren, hier kwam niets uit. Verder zijn de banden enkele weken geleden ook gebalanceerd.

Iemand tips ideeën of eigen ervaringen?

Th.omas1988

Geplaatst door Th.omas1988 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 159? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1630) PRO, 9 jaar geleden

Bandenspanning niet aan de hoge kant , normaal zit er ook verschil tussen voor en achter.
Auto is niet verlaagd ?

Brum1467 (0), 9 jaar geleden

Het is een bandenmaat met een wat lagere wang, dat betekent automatisch minder comfort. Ook zijn het brede banden, wat dit nog verder versterkt, net als de hoge bandenspanning. Deze set banden is gericht op wat sportiever rijgedrag en niet op comfort.

Overigens is het wel zo dat banden wat kunnen vervormen als de auto een tijdje heeft stilgestaan. Dit kan ook al optreden na bijvoorbeeld een dag stilstand. De banden rollen dan eerst niet lekker, omdat ze niet helemaal rond meer zijn. Het gaat dan om een kleine afwijking die na enige kilometers weer wegtrekt door het gebruik en de opwarming van de banden.

dat het probleem wat meer optreedt bij hogere temperaturen, kan verklaard worden doordat de band makkelijker vervormd door stilstand als deze door de hogere temperatuur wat zachter is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 159 of stel zelf een nieuwe vraag.